22:38
ZVIJEZDE BH NOGOMETA U ZAVICAJU

Cijeli dogadjaj imao je za cilj podrsku povratnicima u Podrinje.

Revijalna utakmica Drina '93. - Mladost Divic, (6:5) odigrana je u Divicu kod Zvornika, pod motom Zvijezde BH nogometa u zavicaju. BH reprezentativci porijeklom iz Podrinja Muratovic, Salihovic, Pjanic, Rahimic uz podrsku Dzeke nastupili su za ekipu Drina '93 izazvavsi veliku paznju i odusevljenje oko 1500 ljubitelja nogometa.

Cijeli dogadjaj imao je za cilj podrsku povratnicima u Podrinje.Nasi reprezentativci, su iskazali zelju da na ovaj nacin pomognu zavicaju koji je suocen sa poznatim problemima koji muce povratnike. Danas je pobijedio bosanski duh. Pobijedio je nogomet i sport koji spaja ljude. Onaj ko nije napustio svoje ognjiste ne zna sta znaci doci na svoje i docekati prijatelja. Ovo je posebno vazan dan za sve povratnike u Podrinju, rekao je predsjednik Udruzenja gradjana povratnika u Zvornik Muharem Sinanovic.

Prije samog pocetka utakmice reprezentativac Miralem Pjanic poklonio je vrijednu sportsku opremu lokalnom klubu Mladosti iz Divica. Ovaj fudbalski klub je jedan od rijetkih u Podrinju koji je obnovio rad , a igracki kadar uglavnom cine povratnici. Svi mi iz reprezentacije znamo odakle smo dosli, gdje smo poceli i gdje smo se rodili. To je nasa najveca snaga. Moramo pomagati ljude kojima je pomoc potrebna. Nadam se da cemo nastaviti i dalje sa ovom i slicnim manifestacijama, rekao je Miralem Pjanic.

I pored vremena koje nam nije islo na ruku interesovanje ljubitelja nogometa je bilo zaista veliko. Najvecu satisfakciju dozivjeli su mladi igraci igrajuci sa nasim bosanskohercegovackim zvijezdama kojima se jos jednom od srca zahvaljujem. Nadam da ce ovakva druzenja prerasti u tradiciju, rekao je predsjednik FK Mladost iz Divica Kenan Kapidzic.

U revijalnoj utakmici ucesce je uzeo uspjesni bosanskohercegovacki kik bokser Salko Zildzic obukavsi dres ekipe Drine '93, a pored njega tu su jos bili pjevaci Enes Begovic i Asim Bajric. Utakmica jeste revijalna, ali je zaista napravljen pravi spektakl. Sigurno da je ovo dobra stvar kako za povratnike, tako i za ove momke koji su pokazali da pored stvari koje znaju najbolje da rade, a to je nogomet, da su i humanitarci i ljudi koji znaju i zele dati podrsku onima kojima je ona najpotrebnija, rekao je Salko Zildzic. Organizatori revijalne utakmice Zvijezde BH nogometa u zavicaju bili su Udruzenje gradjana povratnika Zvornik, Fudbalski klub Mladost i foto Blicko.

Pogledajte video:
 
Category: Podrinjske vijesti | Views: 1869 | Added by: Sultan-Mirza
Total comments: 0
avatar