22:39
BH ASOVI ODUSEVILI PODRINJCE

Podrinje, dio nase zemlje koji je reprezentaciji Bosne i Hercegovine podario najvise igraca.

Kao i mnogi gradjani nase zemlje, podrinjci su tokom proteklog rata protjerani sa svojih ognjista. Mnogi su svoj novi dom pronasli u Tuzli i Sarajevu a dobar dio njih se zaputio prema dijaspori, ali kazu da se rodno mjesto nikada ne zaboravlja.

Samir Muratovic, Sejad Salihovic, Said Husejinovic, Miralem Pjanic i mnogi drugi igraci, napravili su velike karijere ali nisu zaboravili svoje rodno mjesto.

Bh zvijezde, odlucili su posjetiti svoje Podrinje. U povratnickom naselju Divic kod Zvornika, danas je odigrana utakmica u kojoj su nastupili brojni igraci iz reprezentacije, estradne i druge poznate licnosti.

Ono sto smo danas dozivjeli u Divicu, sve te emocije i osjecanja je zaista tesko prenijeti na tastaturu, ni lose vrijeme ni jaka kisa nije sprijecilo mnoge ljude da danas prisustvuju ovom dogadjaju na kojem je po slobodnoj procjeni bilo oko 5000 gledalaca.

Odigrana je utakmica izmedju ekipe Mladosti iz Divica i Drine '93 za koju su nastupili Sejad Salihovic, Miralem Pjanic, Elvir Rahimic, Samir Muratovic, Said Husejinovic, Enes Begovic, Salko Zild?ic, a kao slag na tortu bila je i posjeta Edina Dzeke koji je zajedno sa svojim kolegama odlucio posjetiti njihov rodni kraj.

Rezultat je glasio 6-5 u korist Mladosti iz Divica, gledali smo jedan lijep nogomet sa mnogo golova.

Treba naglasiti da je Enes Begovic nas popularni estradni umjetnik dobro odradio posao u odbrani iako je u mrezi bilo 6 golova, Enes nam je kroz smijeh rekao da se nada Cirinom pozivu.

Edin Dzeko je postigao 2 gola, prvo poluvrijeme Edin je odigrao za Drinu '93 a dok je u drugom poluvremenu odlucio priskociti u pomoc ekipi Mladosti. S nestrpljenjem je publika na stadionu ocekivala slobodan udarac, da bi ga izveo ko drugi nego Sejad Salihovic.

Docekala je mnogobrojna publika i slobodan udarac, ali za Mladost iz Divica, ipak ni to nije Sejada Salihovica sprijecilo da ga izvede. Brzo je Sejad obukao drugi dres i sutirao, ali lopta je otisla tik iznad precke.

Za najboljeg igraca utakmice proglasen je mladi Kenan Kapidzic koji je na kraju utakmice na poklon dobio knjigu od Tirane do Marakane koju mu je dodijelio ns? proslavljeni novinar i autor pomenute knjige Sinan Sinanovic.

Rezultat danasnje utakmice na terenu nije toliko bitan, kazu da je pravi rezultat danasnje manifestacije upravo to sto BH zvijezde nisu zaboravili ko su i odakle su. Jedan od povratnika u zvornicko naselje Divic dao nam je izjavu koja zaista malo koga moze ostaviti ravnodusnim...

Kada sam 1992. godine spakovao kofere mislio sam da ovo mjesto nikada vise necu vidjeti, da mi je neko tada kazao da ce se za 16 godina ovakvo nesto odrzati na istom mjestu ne bi mu vjerovao. Hvala ovim momcima sto su nas se sjetili, sto su pokazali da vole Zvornik i Podrinje, da vole Bosnu i Hercegovinu. Vracamo se na svoje, dobijali smo dosta finansijskih pomoci, ali ovo sto su ovi momci danas uradili zaista nema cijene. Hvala im od srca kaze kroz suze radosnice jedan od povratnika u naselje Divic.

Salko Zildzic nas bokser je porijeklom iz Podrinja, tacnije iz Vlasenice, i on je danas prisustvovao ovoj manifestaciji.

Ni lose vrijeme nas nije sprijecilo da se danas ovdje okupimo u velikom broju, ovo je velika stvar, za ove ljude, za povratnike, najveca moguca nagrada za sve ovo je da danas vidimo osmijeh na licima svih tih ljudi. Svoj kraj ne smijemo zaboraviti, nadam se da ce ovo prijeci u tradiciju i da cemo se i naredne godine u isto vrijeme okupiti na istom mjestu, rekao je Salko Zildzic.

Jedan od glavnih organizatora je Samir Muratovic, covjek koji najvise pripada Zvorniku jer je on upravo iz ovog mjesta rekao nam je sljedece:

Prije svega, zadovoljan sam odazivom, samo se dva igraca nisu mogla odazvati, Vedad Ibisevic je otputovao za Ameriku, dok Muslimovica nije bilo zbog povrede, ali i pored svega kazem da sam zadovoljan. Ja sam dobio samo dva otkaza, a Ciro dobije vise, kroz smijeh kaze Muratovic.

Nevjerovatan je osjecaj igrati u svom kraju, pred svojim ljudima, ovo je veliki dogadjaj ne samo za povratnike u Divic nego i za sve ljude dobre volje. Moram se zahvaliti ljudima iz Zvornika koju su dali veci sjaj ovom dogadjaju kao i Enesu Begovicu koji nas je na velikodusan nacin podrzao jer to sigurno znaci povratnicima u ovaj kraj, istakao je Samir Muratovic.

Nakon ovog dogadjaja nasi reprezentativci kao i ostali ucesnici danasnje manifestacije uputili su se u hotel Senad od Bosne na jezeru Modrac gdje su se kratko odmorili, a zatim nastavili put prema Sarajevu gdje ih ocekuju i ostale reprezentativne kolege sa kojima ce se u nekoliko narednih dana pripremiti za naredne meceve koje igra reprezentacija Bosne i Hercegovine.

Category: Podrinjske vijesti | Views: 1839 | Added by: Sultan-Mirza
Total comments: 0
avatar