22:36
DEMOBILISANI BORCI ARMIJE BiH-ZVORNIK

Demobilisani borci Armije RBiH - povratnici u Zvornik nezadovoljni stepenom ostvarenih prava

Na redovnoj Skupstini Organizacije demobiliziranih boraca Armije RBiH opcine Zvornik, odrzanoj jucer u Snagovu, razmatrani su problemi ove populacije - povratnika na ovo podrucje.

Medju problemima koji su istaknuti su - nemogucnost lijecenja u FBiH, kao i ostvarenja prava na penziju, ukoliko je stalno prebivaliste na drugom podrucju, odnosno nemogucnost apliciranja kod fondova za boracke populacije te stalno podizanje neargumentovanih optuznica protiv pripadnika Armije RBiH u Tuzilastvu u Bijeljini.

Na Skupstini je izrazeno nezadovoljstvo sto ovom skupu nije prisustvovao niko od predstavnika nadleznih ministarstava FBiH i Tuzlanskog kantona, iako su pozvani.

Uz ocjenu kako su problemi demobiliziranih boraca Armije RBiH na podrucju opcine Zvornik znatno slozeniji od problema boracke populacije u FBiH, Opcinska organizacija demobiliziranih boraca porucuje da ce se problemi ove populacije u Zvorniku ali i cijelom RS-u morati rijesiti.

Iz ove organizacije, istovremeno, upozoravaju da ce uskoro "zakucati na vrata" nadleznih s konkretnim prijedlozima za rjesavanje spomenutih problema, a radi normalizacije uvjeta za zivot demobiliziranih boraca Armije RBiH koji su se vratili u RS, saopceno je iz Opcinske organizacije demobiliziranih boraca Armije RBiH Zvornik.

(Fena)

Category: Podrinjske vijesti | Views: 1696 | Added by: Sultan-Mirza
Total comments: 0
avatar