23:02
BESPLATAN PREGLED I LIJEKOVI ZA POVRATNIKE U KRIZEVICE
Tim ljekara je danas u Križevićima kod Zvornika vršio besplatne zdravstvene preglede u prostorijama omladinskog centra IPAK-SHL i dijelili su potrebne ljekova povratnicima. Ljekari su članovi organizacije „Izvor SELSEBIL" iz Živinica i ovo je nastavak njihovog humanog rada pomaganja povratnicima u regiji srednjeg Podrinja.
Doktor Mirsad Šljivić kaže da je ovo ono što ispunjava svakog doktora te da ih ovaj rad sa povratnicima u Podrinju čini sretnim i stvara posebno zadovoljstvo. Takođe dr.Šljivić ističe da se „Izvor SELSEBIL" ovakvim akcijama bavi već pet godina i da je bilo puno više posla i pacijenata na samom početku ove akcije.
Akcije pomoći besplatnog liječanja na području Podrinja uz udruženje „Izvor SELSEBIL" organizuje i nevladina organizacija „Prosvjetitelj" Srebrenica. Danas je s ljekarima u Križevićima bio i Nerzudin Hajdarević član „Prosvjetitelja". Nerzudin za naš portal kaže: „Ovi ljudi su veliki humanitarci i drago nam je da imamo priliku i na ovaj način pomoći našim ljudima koji su se vratili u Zvornik i Podrinje.
Evo danas nisu dijeljeni paketi u hrani i drugim artiklima, ali jesu korisni savjeti za zdravlje i osnovni ljekovi, a koji i nisu baš tako jeftini u apotekama. Zamislite samo koliko bi povratnici potrošili na putnim kartama da su danas morali ići u Zvornik da obave preglede i kupe ljekove. Zahvalio bih se našim domaćinima u Križevićima Ilijazu Miralemoviću i Salihu Hrustanoviću predsjedniku Savjeta MZ Križevići koji su nam obezbjedili potrebne uslove za rad ovdje danas." Hadžija Ismet Karić je prvi pacijent koji se danas pregledao i ne krije svoje zadovoljstvo današnjom akcijom.
 „Trebalo bi ovo češće ovako, ovo je posebno korisno nama starijima, ja bih izgubio i vremena i novaca da sam ovo sve morao obaviti u Zvorniku."Salih Hrustanović predsjednik Savjeta MZ Križevići izrazio je zahvalnost ljekarima u ime svih mještana i izrazio nadu da će ovo biti samo prva posjeta u nizu posjeta koje će ljekari obaviti u Križevićima.
Category: Podrinjske vijesti | Views: 1296 | Added by: Sultan-Mirza
Total comments: 0
avatar