03:27
DELEGACIJA FEDERALNE VLADE POSJETILA ZVORNIK
Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Adil Osmanović, zajedno sa zamjenikom premijera Vlade FBiH Desnicom Radivojevićem, ministrom za promet i komunikacije Enverom Bijedićem, ministrom zdravlja Zdravkom Mikulićem i ministricom okoliša i turizma Brankom Đurić posjetili su općinu Zvornik. Domaćin ovog prijema je bila institucija opštine Zvornik i općinski odbor SDA i SDP.
 
Poslije ugodnog razgovora u kabinetu načelnika općine Zvornik Zorana Stevanovića, prisutni su uzeli učešće na okruglom stolu sa temom Zvornik danas, perspektiva za bolje sutra. Izlagači na teme koje tište povratnike bili su mladi i obrazovani ljudi koji žive u Zvorniku i prisutne su upoznali sa nedaćama koje svakodnevno susreću Bošnjake u ovom gradu. Ministri su pažljivo saslušali sva izlaganja i odlučno obećali da će dati sve od sebe da potpomognu riješavanju gorućih problema najvaljujući ulaganje od 40 miliona maraka u regiju Srebrenice gdje potpada i općina Zvornik.
Poslije okruglog stola usljedila je posjeta privrednicima općine Zvornik, koji su delegaciju sačekali u prostorijama Drina Plast u Glumini. Federalni ministri su u sklopu svoje posjete obišli i područnu školu u Orahovcu koju pohađaju učenici oba naroda. U ovoj školi 1995.godine zatočeni su i ubijani Srebrenčani, a 1992.godine su zatvorani zvornički Bošnjaci. Mjesna zajednica Glumina je upriličila svečani doček ministrima i iznijela goruće probleme ovog mjesta.
 
Jedan od domaćina današnjeg susreta, predsjednik SDA Zvornik Nedim Čivić zahvalio se ministrima na njihovom vremenu i izrazio nadu da će ova posjeta uroditi novim radnim mjestima za Bošnjake u Zvorniku sa čim se složio i Fadil Banjanović tražeći da se ovakvi susreti nastave i pređu u tradiciju.
 
(IstocnaBosna)
Category: Podrinjske vijesti | Views: 1346 | Added by: Sultan-Mirza
Total comments: 0
avatar