22:02
DEVETNAESTOGODISNJICA ZLOCINA NAD BOSNJACIMA DRINJACE
Devetnaestogodišnjica zločina nad Bošnjacima ovog mjesta obilježena je pored šehidskog obilježja i mjesne džamije 28.maja 2011.godine.
 
Po lijepom i veoma toplom vremenu sakupili su se drinjačani raseljeni u Bosni i dijaspori kako bi obilježili ovaj datum. Skup je započeo učenjem sure Ja-sin, a zatim je imam u Drinjači Muhamed ef. Mehmedović podsjetio prisutne o danu kada je prije devetnaest godina započeo progon i ubijanje Bošnjaka Drinjače.
 
Polaznici mektebske nastave su izveli program koji je bio svojevrsni historijski čas sa porukama prisutnim da se zlo koje je učinjeno ne zaboravi.
U obraćanjima je Murat Hurtić govorio o naporu njegova tima, iskustvima i teškim trenutcima u traženju i otvaranju masovnih grobnica u Podrinju.
Ahmet Grahić se obratio u ime porodica nestalih i govorio o važnim pitanjima kako bi se ustrajalo na pronalaženju neotkrivenih masovnih grobnica i nepronađenih posmrtnih ostataka nevinih žrtava.
Glavni imam Meddžlisa Islamske zajednice ZVornik Nurija ef. Čikarić je uputio poruku sabura porodicama i našoj obavezi da se zbog nas sjećamo naših šehida.
 
(Medzlis IZ Zvornik)
Category: Podrinjske vijesti | Views: 1270 | Added by: Sultan-Mirza
Total comments: 0
avatar