00:51
DONACIJA ZA UCENIKE U LIPLJU I PAHLJEVICIMA
U organizaciji Udruženja „Vive Žene" iz Tuzle, a u saradnji sa forumašima Tuzlarija, tokom vikenda uručeni su ruksaci i školski pribor djeci u Podrinju. Ruksaci su podijeljeni u povratničkom mjestu Liplje nadomak Zvornika i u selu Pahljevići, u Mjesnoj zajednici Drinjača.
 
Ruksake za mališane obezbijedilo je Udruženje „Stichting Proplan" iz holandskog grada Gouda. - Dugogodišnja saradnja Udruženja „Vive Žene" i prijatelja iz Holandije iznjedrila je realizaciju ove humane akcije. Inače, Holanđani već nekoliko godina na raznorazne načine pomažu kako naše Udruženje, tako i povratničku populaciju u istočnoj Bosni, kaže Augustina Rahmanović iz Udruženja „Vive Žene".
 
Djeca su bila uzbuđena i naravno sretna, a pravo zadovoljstvo je uslijedilo nakon što su otvorili ruksake i vidjeli njihov sadržaj. - Vidjevši sa koliko radosti i oduševljenja otvaraju ruksake i otkrivaju njegov sadržaj, mogu samo reći hvala svima koji su obradovali našu djecu, kazala je učiteljica u Liplju, te poručila gostima iz Tuzle da su u ovu školu uvijek dobrodošli.
 
Nakon Liplja, ruksaci su podijeljeni u mjestu Pahljevići (MZ Drinjača). Obzirom da su mališani bili u školi, ruksaci su uručeni roditeljima.
Akcija podjele ruksaka se nastavlja, tako da će u narednom periodu biti obradovani mališani iz još nekoliko povratničkih mjesta.
 
(IstocnaBosna)
Category: Podrinjske vijesti | Views: 1406 | Added by: Sultan-Mirza
Total comments: 0
avatar