01:52
DRZAVNO PRVENSTVO U KAJAKU I KANUU-ZVORNIK 2010
Zvorničko jezero ima kapacitete za održavanje velikih evropskih takmičenja, istaknuto je danas na konferenciji za novinare u Zvorniku.

"Izvjesno je održavanje jednog evropskog prvenstva u Zvorniku i predsjednik Evropske kajakaške federacije sa saradnicima najavio je skori dolazak u Zvornik da se uvjeri u mogućnosti i kapacitete kako bi Zvornik bio stavljen na listu gradova u kojima će se održati veliko takmičenje na mirnim vodama", izjavio je Mirko Stojčinović, predsjednik Kajakaškog saveza BiH.

Konferencija za novinare, upriličena je u povodu 9. državnog prvenstva u kajaku i kanuu na mirnim vodama „Zvornik 2010", čiji su organizatori Kajak - kanu rafting klub "Drina" Zvornik i Kajakaški savez Bosne i Hercegovine

Prvenstvo će se održati 30., 31. jula i 1. augusta (petak, subota i nedjelja) na Zvorničkom jezeru.

Najavljen je dolazak ekipa - KRK "Natron" Maglaj, KKK "Žepče 550" iz Žepča, KKK "Jajce" iz Jajca, KKK "Maglaj" iz Maglaja, KKK "Val" Doboj, KKK "Gradiška" iz Gradiške, KKK "Haris Suljić" iz Brčko distrikta, KKK "Trebišnjica" iz Trebinja, KKK "Doboj Istok", KKK "Vidara", Gradačac, KKK "Prokosovići", Lukavac i KKK "Buško blato Kazaginac", Tomislavgrad.

Sve pripreme su privedene kraju, ekipe pristižu na plato Kluba u Diviču, pripremljene su staze, obezbijeđeni su optimalni uvjeti za održavanje još jednog velikog takmičenja.

Održat će se oko 50 trka u toku dva dana. U subotu su planirane kvalifikacione, a u nedjelju finalne trke.

"Očekujemo lijepo vrijeme i veliku podršku publike koju pozivamo na obale Drine da uživaju u velikom sportskom događaju u Zvorniku", istakao je Mustafa Tuhčić, predsjednik IO KKR Drina Zvornik, domaćina ovog državnog prvenstva.
Category: Podrinjske vijesti | Views: 1546 | Added by: Sultan-Mirza
Total comments: 0
avatar