00:43
HUMANOST LOVCA HAMDIJE SISIC
ZVORNIK – Mještanin Gornjeg Šepka kod Zvornika Hamdija Šišić (74) našao je u blizini graničnog prelaza Šepak novčanik s novcem i dokumentacijom, te ga vratio vlasnica Stojanki Tešić iz Loznice.
 
Šišić je rekao novinarima da se ni jednog trenutka nije dvoumio da novac zadrži, nego mu je jedina misao bila kako da pronađe vlasnika izgubljenog novčanika, jer su mu poštenje i neokaljan obraz vredniji od svakog blaga.
 
Kada se vraćao iz lova, Šišić je u blizini graničnog prelaza pronašao novčanik u kome je bilo 60 evra, 100 KM, 2.500 dinara, dvije platne kartice i razna dokumenta.
 
- Nakon dva dana raspitivanja, uspio sam da pronađem vlasnika novčanika Stojanku Tešić, koja je uplakana došla po svoja dokumenta, govoreći da je već bila izgubila nadu da će pronaći novac i dokumenta – kaže Šišić.
 
On priča da mu je Tešićeva rekla da je sipala gorivo na benzinskoj pumpi, kupovala neke sitnice u obližnjim prodavnicama u Šepku, te da je primijetila da nema novčanika tek kada je došla kući u Loznicu.
 
Šišić, koji je član Lovačkog udruženja „Soko" iz Kozluka, rekao je da ima dosta prijatelja u Loznici jer je u valjevskom preduzeću vozio kamion skoro 40 godina.
 
Predsjednik Lovačkog udruženja „Soko" Zdravko Ilić pohvalio je Hamdijinu humanost i istakao da je to još jedan dokaz odgovornosti i humanosti člana ovog udruženja.
Category: Podrinjske vijesti | Views: 1420 | Added by: Sultan-Mirza
Total comments: 0
avatar