01:30
IFTAR U ZVORNIKU U ORGANIZACIJI SDA
Sinoć je u restoranu Đilo-Karakaj kod Zvornika oragnizovan veliki zajednički iftar za članove, prijatelje i simpatizere Stranke demokratske akcije. Na iftaru je bilo prisutno oko 150 ljudi. Iftar je održan uz podršku prijatelja iz organizacije Crveni polumesec U.A.E. i gospodina Mahmuda Ali.dokazanog prijatelja naorda Podrinja.
 
„Ovo još jednom pokazuje kontinuitet SDA u Zvorniku, mi smo uz svoj narod i kada nije izborna godina, družimo se i živimo sa našim narodom. Kao što vidite veliki broj večaras prisutnih prijatelja SDA je garant da će ova stranka vječno živjeti i da iz godine u godinu jačamo, a sa SDA jačamo i BiH,a država Bosna je garant opstanka Bošnjaka na svim prostorima BiH. Ovo je jedan u nizu iftara koje ćemo održati sa našim narodom u Zvorniku. Hvala prijateljima iz crvenog polumjeseca što su odlučili sa nama zajedno podijeliti radosti Ramazana." Riječi su Nedima Čivića predsjednika SDA Zvornika.
 
Prisutnim se obratio Mahmud Ali.ispred Crvenog Polumjeseca U.A.E. koji je rekao da je ovo nastavak suradnje ova dva bratska naroda.
Među prisutnim su se mogli vidjeti i vodeći političari Podrinja, Ministar sigurnosti BiH Sadik Ahmetović, Potpredsjednik Narodne skupštine RS-a Ramiz Salkić, Federalni ministar za izbjegla i raseljena lica Adil Osmanović, Predsjednik kluba Bošnjaka u vijeću naroda RS-a Mujo Hadžiomerović, Edin Ramić, Hazim Karić, Senija Bubić... koji su iskoristili priliku da se druže sa svojim narodom u protekloj mubarek noći.
 
(IstocnaBosna)
Category: Podrinjske vijesti | Views: 1316 | Added by: Sultan-Mirza
Total comments: 0
avatar