01:12
JOS TRAJE POTRAGA ZA FOTOGRAFOM IZ KOZLUKA
ZVORNIK – U zvorničkom naselju Kozluk još traje potraga za Mehmedalijom Jatićem – Mehom (45), poznatim kozlučkim fotografom, koji je prije desetak dana otišao iz porodične kuće i više se nije vratio.

Njegova nevjenčana supruga Alija Mustafić neposredno nakon Mehmedalijinog nestanka u kući je pronašla ostavljene lične dokumente i pismo u kojem on najavljuje da će život okončati u rijeci Drini.
U oproštajnom pismu kao razlog svog postupka navodi da se razbolio te da je počeo gubiti pamćenje. Suprugu je uputio na članove familije kojima se treba obratiti za pomoć nakon njegove smrti, ostavio joj je čak i novac za uplatu manje rate kredita.

- Volim Drinu, živio sam od nje, i zato idem u nju – napisao je Mehmedalija.
Mehmedalija je bio među prvim koji su se nakon rata vratili svojoj kući, odlučan da tamo i ostane, a svi ga pamte kao zaljubljenika u Drinu, od koje se, posebno ljeti, nije odvajao.

- Ja sam po pronalasku pisma odmah krenula prema Drini. Došla sam do našeg čamca, pored kojeg sam vidjela rupu u ledu. Je li Mehmedalija baš tu skočio u vodu, ne znam. Ne znam šta ga je moglo natjerati da oduzme sebi život. Doduše, u posljednje vrijeme žalio se na glavobolju i vrlo slabo je spavao, ali nije se moglo naslutiti da će ovo uraditi – kaže Alija.

U potrazi za tijelom Mehmedalije Jatića, koju su prethodnih dana ometali velika hladnoća i led, učestvuju i pripadnici Granične policije BiH, MUP-a RS, kao i mještani Kozluka sa svojim čamcima. Trojica Mehmedalijine braće, koja žive u Austriji, prethodnog vikenda, u nadi da će pronaći njegovo tijelo, angažovali su i ronioce iz Bijeljine, ali sve je bilo neuspješno.
Category: Podrinjske vijesti | Views: 1384 | Added by: Sultan-Mirza
Total comments: 0
avatar