04:54
MERHAMET TUZLA UPUTIO DONACIJU U ZVORNIK,BRATUNAC I VLASENICU
RO Merhameta Tuzla danas je uputio humanitarnu pomoć za povratnike. Po 200 paketa školskog pribora predviđeno je za učenike - povratnike u Vlasenicu i Bratunac, a 37 paketa garderobe za povratnike u Mjesnu zajednicu Sultanoviće, opština Zvornik.
Predsjednik MZ Sultanovići Haris Sultanović zahvalan je na ovoj donaciji koja kaže mnogo znači povratnicima i čija je egzistencija prepuštena njima samim. „Dobro dođe ova donacija našim povratnicima u Podrinje.
Svega nam nedostaje, ali evo ima dobrih ljudi i ja se zahvaljume Merhametu, ef. Pezeroviću i svim dobrim ljudima na donaciji”, izjavio je predsjednik MZ. „Danas ćemo obradovati oko 380 učenika povratnika u općine Bratunac i Vlasenicu.
Tamo će školski pribor biti podijeljen djeci u školama preko Merhameta u Bratuncu i Vlasenici. Mjesnoj zajednici Sultanovići u Zvorniku smo dostavili 37 paketa garderobe.
Mi moramo puno više pružiti povratnicima kako bismo obezbijedili kontonuiran povratak”, rekao je direktro RO Merhameta Tuzla Adil ef. Pezerović.
Vrijednost donacije je preko pet hiljada KM.
(TIP)
Category: Podrinjske vijesti | Views: 1771 | Added by: Sultan-Mirza
Total comments: 0
avatar