23:31
NOVE DONACIJE I RADNA MJESTA U KRIZEVICIMA
Delegat u vijeću Naroda RS Fadil Banjanović Bracika posjetioje MZ Križevići i O.Š. „Desanka Maksimović", područno odijeljenje Križevići. Povod ove posjete bio je dvostruk. Jedan od razloga posjete jeste donacija opreme OŠ”Desanka Maksimović” Područno Odijeljenje Križećivi koju pohađa oko dvijestotine učenika povratničke populacije, a radi se o donacija koja se sastoji od kancelarijoksg materijala i nastavnih pomagala, što će im služiti za što kvalitetniji rad tokom izvođenja nastave, a koji su donirali prijatelja iz Udruženja građana "BRACIKA” iz Beča.

Pored donacije koja je uručena školi u Križevićima jedan od povoda ove posjete jeste i mogućnost otvaranja novih radnih mjesta. Naime, radi se o firmi „Riva Company" Doboj d.o.o koja već nekoliko godina širom BiH otvara maloprodajne objekte, a u koji upošljava domicilno stanovništvo. Predsatvnici firme „Riva Company" na prijedlog Fadila Banjanovića danas su posjetili MZ Križeviće i Kozluk te su razmatrali planove o mogućoj saradnji.

MZ Križevići je ponuđeno da odrede mjesto lokacije za maloprodajni objekat, te da iznađu dva radnika i već naredne sedmice bio bi potpisan sporazum sa firmom „Riva Company" o ovoj saradnji, koja nudi mogućnost upošljavanja povratnika iz Križevića.

Ove aktivnosti upošljavanja bit će nastavljene i u drugim sredinama opštine Zvornik, kao što su Drinjača, Kozluk, Divič i druga mjesta.

Prilog RTV Glas Drine
Category: Podrinjske vijesti | Views: 1338 | Added by: Sultan-Mirza
Total comments: 0
avatar