02:13
OBILJEZAVANJE "DANI OTPORA" ZBOG PRIJETNJI IZ ZVORNIKA PREMJESTENI U KULA GRAD
Policija i lokalna vlast preporučili su organizatorima i učesnicima da se tribina ne održava u zgradi Općine Zvornik.
 
Manifestacija "Zvornik 20 godina poslije" iz sigurnosnih razloga bit će održana na Kula Gradu.
Organizacioni odbor manifestacije "Dani otpora" na vanrednoj sinoćnjoj sjednici, procijenio je da je ugrožena sigurnost za učesnike javne tribine koja se trebala održati u prostorijama Skupštine općine Zvornik 8. aprila pod nazivom "Zvornik 20 godina poslije".
 
Policija i lokalna vlast preporučili su organizatorima i učesnicima da se tribina ne održava u zgradi Općine Zvornik. Nesigurnost su izazvali, kako je saopćeno, pripadnici organizacije ratnih vojnih invalida RS-a Zvornik, najavama blokade zgrade Općine i fizičkog obračuna s organizatorima tribine i posjetiocima.
 
„Žalosno je da poslije prvih žrtava i ubistva više stotina nevinih civila ulaskom srpske vojske u gradsko jezgo Zvornika 9. aprila da i danas 20 godina poslije Bošnjacima nije preporučljivo o tome govoriti u institucijama Općine Zvornik", stoji u saopćenju.
 
Organizacioni odbor izražava žaljenje zbog neprihvatanja ruke pomirenja upućenu srpskom narodu Zvornika i izražava zabrinutost jer "policijske strukture RS-a ne preporučuju Bošnjacima da obilježe datum od važnosti u prostorijama zvanične vlasti Općine Zvornik".
 
Pres-konferencija će biti organizirana u nedjelju u prostorijama Medžlisa Islamske zajednice Zvornik, saopćeno je iz Udruženja demobiliziranih boraca Armije BiH općine Zvornik.
 
(IstocnaBosna)
Category: Podrinjske vijesti | Views: 1394 | Added by: Sultan-Mirza
Total comments: 0
avatar