23:48
OTVARANJE "BH TELEKOM SOPING CENTRA" U ZVORNIKU
Predstavnici opštine Zvornik i federalne direkcije "BH telekoma” iz Tuzle razgovarali su juče u Zvorniku o otvaranju "Telekom šoping centra”, odnosno maloprodajnog objekta u centru Zvornika.
Razgovorima su prisustvovali zamjenik načelnika opštine Zvornik Mile Jović sa saradnicima, direktor federalne direkcije "BH telekoma” iz Tuzle Enver Husčić i delegat u Vijeću naroda RS Fadil Banjanović.

Banjanović, koji vodi akciju zapošljavanja Roma i drugih lica na području zvorničke opštine, rekao je da je načinjen prvi korak o mogućoj saradnji između "BH telekoma” i opštine Zvornik kada je riječ o otvaranju novih radnih mjesta.
"Predstavnici `BH telekoma` posjetili su neka mjesta u Zvorniku, te istražili mogućnost kupovine ili iznajmljivanja prostora u kome bi bio smješten Telekom šoping centar”, izjavio je Banjanović novinarima nakon sastanka.

On je dodao da bi otvaranje ovog centra za građane Zvornika i okolnih mjesta značilo mnogo veće korištenje usluga "BH telekoma” i proizvoda širokog uslužnog i prodajnog asortimana, te svakako otvaranje novih radnih mjesta.
Banjanović je do sada razgovorao sa predstavnicima nekoliko firmi koje nude nova radna mjesta za građane Zvornika, posebno sa firmom "Riva-komerc” iz Tuzle, koja je iskazala spremnost da u povratničkom naselju Križevići otvori kiosk za prodaju robe široke potrošnje, gdje bi bila zaposlena najmanje dva radnika.
Category: Podrinjske vijesti | Views: 1273 | Added by: Sultan-Mirza
Total comments: 0
avatar