02:23
POVRATNICI U ZVORNIK CEKAJU 3.GODINE NA REALIZACIJU PROJEKTA
ZVORNIK - Povratnici Bošnjaci općine Zvornik ni nakon tri godine nisu dočekali da projekti iz 2009. godine budu realizirani od Vlade RS. Iako je svake godine budžetom Ministarstva za izbjegla i raseljena lica RS-a bilo predviđeno da se realiziraju projekti kao što je vodovod na Kula Gradu, elektrifikacija u MZ Šepak te putna infrastruktura u MZ Radakovac, zatim Dom kulture u Kozluku i drugi projekti koji nisu nikada implementirani.
 
Tim povodom jučer je delegat u Vijeću naroda RS-a Fadil Banjanović Bracika pozvao rukovodstva zvorničkih mjesnih zajednica i upoznao ih o trenutnim aktivnostima Ministarstva za izbjegla i raseljena lica u Vladi RS-a i implementaciji projekata iz 2009. godine.
 
Cilj ovog sastanka jeste da se još jednom potcrtaju projekti koji su već odavno trebali biti završeni te se zahtijeva njihova hitna implementacija.
 
Razlozi zbog čega projekti iz 2009. godine, a koji su kandidovani u općini Zvornik putem Vlade RS-a, a koji nisu završeni sve do sada, nama su nepoznati. Razloga postoji svakojakih, iako je očigledno da su tu Bošnjaci namjerno izostavljeni", kazao je Banjanović.
 
Po njegovim riječima, ne može se reći da sredstava nije bilo ili da nisu ispunjeni neki određeni uvjeti, jer to nije istina, pogotovo kada znamo koliko se zadnjih godina gradilo po mjesnim zajednicama kao što su Branjevo, Ulice i druge.
 
Nakon razgovora s ministrom za izbjegla i raseljena lica RS-a Davorom Čordašem, Banjanović je istaknuo da je sve spremno za realizaciju ovih projekata i da su u planu projekti za 2011. godinu.
 
(Fena)
Category: Podrinjske vijesti | Views: 1197 | Added by: Sultan-Mirza
Total comments: 0
avatar