18:40
POVRATNICIMA DONIRANO SADNICE VOCA I SJEMENSKI MATERIJAL
Američka humanitarna organizacija CRS (Catholic relief services) donirala je danas sadnice voća i sjemenski materijal za 22 povratničke i raseljene porodice na području zvorničke opštine.
Predsjednik Komisije za obnovu, razvoj i integraciju opštine Zvornik Željko Smiljanić rekao je novinarima da su sadnice voća i sjemenski materijal dobilo 18 bošnjačkih povratničkih porodica i četiri raseljene srpske porodice.
On je pojasno da je po jednom korisniku podijeljeno 35 sadnica voća, odnosno po 10 sadnica šljive, jabuke, kruške i pet višnje, po 50 kilograma sjemenskog krompira, te sitnih sjemena graška, graha, špinata, luka i drugog sjemena.
Ističući da je podjelom sadnica i sjemenskog materijala završena četvrta faza ekonomske održivosti povratnika i raseljenih lica, Smiljanić je rekao da je ostalo još da se podijeli nekoliko plastenika za one porodice koje su izrazile potrebu za njima.
Smiljanić je podsjetio da su prije mjesec dana ove porodice od CRS, kojima je prošle godine ova humanitarna organizacija obnovila kuće, dobile i motokultivatore sa priključcima.
On je naglasio da je podjelom sadnica i sjemenskog materijala završena četvrta faza trajnog rješavanja korisnika alternativnih centara na području zvorničke opštine.
Prema njegovim riječima, sadnice i sjemenski materijal isporučeni su povratnicima i raseljenim licima u zvorničke mjesne zajednice Liješanj, Kamenica, Liplje, Grbavce, Kozluk, Šepak, Križeviće, Kučić Kulu,Đuliće i druga naselja u kojima su im obnovljene kuće.
Category: Podrinjske vijesti | Views: 1317 | Added by: Sultan-Mirza
Total comments: 0
avatar