00:29
"BAJRAMSKI TURNIR U MALOM NOGOMETU" ZVORNIK 2011
Sinoć je pred oko hiljadu ljudi u RSC-u Mejdan-Zvornik završena peta po redu preporodova manifestacija „Bajramski turnir u malom nogometu". Na turniru je nastupilo 43 ekipe koje su igranjem kup sistema sinoć došle do finalne utakmice koju su odigrali timovi Bošnjačke zajednice kulture „Preporod" Teočak i mjesne zajednice Sapna.
 
U neizvjesnoj završnici bolje su snašli sapnjaci i pobijedili rezultatom 4-3. Treće mjesto zauzela je ekipa BZK „Preporod" Kalesija.
 
U kulturnom programu manifestacije odigrana je i revijalna utakmica između ekipa Novinara sjeveroistočne Bosne i kombinovane ekipe Preporodvih vetarana i pomladka. Publiku su zabavljali i članovi plesnog kluba „Flamenko" Tuzla mladi Omar, Nusmir, Elma i Azra, kao i hor „Bilal" iz Janje te KUD „Merak" Sapna. Publiku na noge je podigao Ferid Avdić svojim nastupom, a vrhunac večeri je napravio Eldin Huseinbegović koji je zvorničku publiku oduševio svojim nastupom i izazvao velike ovacije prisutnih. Drugog dana Bajrama započela je ova manifestacija, a otvorio ju je Predsjednik BZK „Preporod" BiH dr.Senadin Lavić zajedno sa Nedimom Čivić predstavnikom generalnog pokrovitelja manifetsacije Federalnog minsitarstva raseljenih osoba i izbjeglica. Početni udrac na manifestaciji izveli su prof.Amer Redžić i olimpisjki prvak i reprezentativac u sjedećoj odbojci Ejbu Mehmedović.
Poslije dva dana ove manifestacije, završeni su i peti preporodvi bajramski susreti u Zvorniku koji iz godine u godinu bivaju sve bolji i bolji, a prema procjeni organizatora ove godine manifestaciju je posjetilo nekoliko hiljada Bošnjaka iz cijelog Podrinja. BZK „Preporod" Zvornik se zahvaljuje svima koji su učestvovali u organizaciji ove manifestacije.
 
(IstocnaBosna)
Category: Podrinjske vijesti | Views: 1467 | Added by: Sultan-Mirza
Total comments: 0
avatar