01:32
"PREPORODOVE" PRIPREME ZA KULTURNO-SPORTSKU MANIFESTACIJU
Danas je u prostorijama zgrade Medžlisa Islamske zajednice Zvornik održana sjednica organizacionog odbora kulturno sportske manifestacije Bajramski turnir u malom nogometu Zvornik 2011. Na sjednici se razgovaralo o budućim aktivnostima i priprema za ovu tradicionalnu kulturno sportsku manifestaciju koja iz godine u godinu okuplja sve veći broj Podrinjaca na jednom mjestu.
Ove godine će se Bajramski turnir održati drugog i trećeg dana ramazanskog Bajrama u velikoj sali rekreativno-sportskog centra „Mejdan" u Zvorniku, očekuje se prijava oko 40 ekipa. Odlučeno je da kao i prethodnih godina prijava ekipa bude omogućena samo na osnovu pozivnica koje tradicionalno upućuje organizator ove manifestacije.
Danas je odlučeno da medijski pokrovitelji ove manifestacije budu radio Glas Drine Zvornik i web portal Istočna Bosna. Predsjednik Bošnjačke zajednice kulture „Preporod" Zvornik profesor Amer Redžić za naš portal kaže: „Izuzetno sam zadovoljan što nam se u ovoj manifestaciji pridružio i portal Istočna Bosna koji je pravi bum na internetu i koji iz dana u dan okuplja sve veći broj Podrinjaca na jednom mjestu u virtuelnom svijetu. Uz ovakve ljude koji su danas bili na sjednici ovog odbora ova manifestacija će biti sve jača iz godine u godinu i možemo očekivati još lijepih vijesti iz Podrinja".
 
(IstocnaBosna)
Category: Podrinjske vijesti | Views: 1426 | Added by: Sultan-Mirza
Total comments: 0
avatar