22:45
RO SDP ZVORNIK SPROVODI AKCIJU ZA GRADJANE U DIJASPORI
RO SDP BIH Zvornik je održao press konferenciju na temu: „UKLJUČIVANJE GRAĐANA BOSNE I HERCEGOVINE KOJI ŽIVE I RADE U DIJASPORI U POLITIČKI ŽIVOT NAŠE DOMOVINE". Ovih dana RO SDP BIH Zvornik intenzivno radi na vođenju aktivnosti oko evidencije i registracije sugrađana u Dijaspori.
Kako bi građani BiH, koji su trenutno u Inostranstvu glasali na predstojećim izborima, potrebno je da se registruju do 19.07. ove godine, kako bi njihov glas bio važeći. Zbog toga RO SDP BiH Zvornik vodi akciju da se što veći broj građana angažuje.
S tim ciljem je i Fadil Banjanović-Bracika, predsjednik RO SDP BIH Zvornik posjetio sugrađane u Dijaspori i pozvao ih da se uključe u politički život BiH, te im podijelio obrasce na koji način se mogu registrovati. Do sada je podijeljeno preko 500 obrazaca za registraciju kako u Dijaspori tako i u Zvorničkoj regiji.
Ovom prilikom još jednom iz SDP- a Zvornik pozivaju sugrađane da se maksimalno uključe u politički život BIH, te da zajedničkim snagama naprave promjene u BiH.
Također, mole građane, članove i simpatizere SDP-a da se pridruže ovoj akciji, te da pozovu svoje komšije, svoju rodbinu da se na vrijeme registruju i izađu na Opće izbore 2010. „Naši sugrađani u Dijaspori imaju puno pravo da se uključe u politički život BiH jer oni su dio nas i dio ove zemlje", poruka je sa press konferencije.
Category: Podrinjske vijesti | Views: 1379 | Added by: Sultan-Mirza
Total comments: 0
avatar