00:36
SLUCAJ MUNIBA UZUNICA IZ ZVORNIKA:PRETUCEN U POLICIJSKOJ STANICI
Dodali su mi maramicu da obrišem krv, dok mi je Stefan rekao da ne smije krv ostati po zidu, inače će me ubiti, ispričao nam je Munib

Munib Uzunić, 38-godišnji ratni vojni invalid i povratnik u zvorničko naselje Snagovo, u razgovoru za naš list tvrdi da je 16. februara ove godine pretučen u prostorijama Policijske stanice u Zvorniku. Roštilj i kokoške Naime, kako tvrdi, on je 15. februara dobio poziv na informativni razgovor, te je dan poslije otišao u Policijsku stanicu u Zvorniku kod izvjesnog inspektora Stefana. "Ovaj tobože informativni razgovor pretvorio se u krvavi razgovor.
Ušao sam kod tog inspektora i on mi je stavio na teret da priznam da sam od nekog kupio dvije ukradene kokoške i roštilj. Kasnije me optužio da sam ja sa tom osobom, koja mi je prodala te stvari, obio neku vikendicu", ispričao sam je Munib, navodeći da ga je inspektor poslije pitao da li ima čekić kod kuće i ima li šta od nedozvoljenih sredstava.
Potom, kako nam je kazao, poslao ga je ispred kancelarije da razmisli i ako hoće da prizna, inače će u zatvoru provesti 24 sata. "Nakon pola sata opet me uveo u kancelariju, a onda su ušla još dvojica u civilu. Jedan je bio debeo, a ovaj što me tukao zajedno sa Stefanom bio je proćelav. Pitao me gdje su čamac, roštilj i kokoške i kome sam ih prodao. Odgovorio sam da ništa ne znam.
Nikad u životu ništa nisam ukrao, i iako sam osoba sa invaliditetom, živim od svoga rada", ispričao nam je Munib koji dodaje da ima tri štale u kojima se nalazi stoka u vrijednosti od 20.000 maraka, te da se nema kad baviti kriminalnim radnjama.
Kasnije, prema riječima Muniba, govorili su mu da laže, te da je prijetio izvjesnom Smrči. "Udarajte me, kažem im. Ubijte me, ali ja nisam i tačka. Koliko me udarao pendrekom, ja sam osjetio vrtoglavicu. Mislio sam da će mi prebiti nogu kada me je udarao cipelom. Dodali su mi maramicu da obrišem krv, dok mi je Stefan rekao da ne smije krv ostati po zidu, inače će me ubiti", ispričao nam je Munib.
Zatim, prema njegovim riječima, optužili su ga zbog toga što je neku osobu zvao da mu utovara đubre. Potom, čovjek s pendrekom mu je opsovao majku dva puta i kazao da mu se gadi jer je čupav. "Počeo sam plakati iz sveg glasa. Onaj Stefan mi je rekao da šutim, kako ga ne bi čuli načelnik stanice ili komandir. Tada su zatvorili prozor da se ne čuje.
Ostali su izašli oko pola 12. Tada mi je rekao hoćemo li se pomiriti i tek onda da dam izjavu. Onda mi je rekao da od mene zavisi hoće li se ovo čuti ili neće", prepričao nam je Munib.
Category: Podrinjske vijesti | Views: 1531 | Added by: Sultan-Mirza
Total comments: 0
avatar