23:41
SVECANO OTVORENA AMBULANTA U DZULICIMA-ZVORNIK
Danas je u Đulićima kod Zvornika svečano otvorena novoizgrađena ambulanta. Svečanu vrpcu ambulante je presjekao direktor katarske humanitarne organizacije „Budućnost" Muhamed Ouchenea, poslije čega je usljedio svečani i zabavni program za sve pristune u prostorijama omladinskog doma Đulići. Ambulanta je danas svečano otvorena, a početak rada ove ambulante će početi odmah po riješavanju administrativnih problema jer bi u ovoj ambulanti trebali ordinirati ljekari iz JU „Dom zdravlja" Sapna.
 
U svečanom programu prisutnim su se obratili Adil Đulić predsjednik mjesne zajednici Đulići, Izudin Ahmetbegović predsjednik MZ Kučić Kula i direktor HO „Budućnosti" gospodin Muhamed Ouchenea. Adil Đulić se zahvalio svima koji su pomogli da zgrada omaldinskog doma u Đulićima u svom sastavu ima i najsavremeniju ambulantu sa svom potrebnom aparaturom i što će uskoro moći početi sa radom u ovom povratničkom naselju. Adil Đulić je istakao da bez „Budućnosti" ne bi bilo ove ambulante, ali i da bi bez pomoći od ove organizacije, život na ovim prostorima bio kud i kamo teži. Izudin Ahmetbegović se zahvalio braći po vjeri što su prepoznali važnost projekata na području općine Zvornik koje su do sada finansirali i zahvalio im se u ime mještana Kučić Kule na svemu što su do sada uradili za ovaj narod.

Na kraju programa prisutnim se obratio i direktor „Budućnosti" Muhamed Ouchenea koji je praćen ogromnim aplauzima prisutnih istakao lično zadovoljstvo onim što danas vidi u Đulićima i da će „Budućnost" nastaviti djelovati na prostorima Zvornika. Takođe je istakao i da država Katar na ovaj način izražava svoju podršku Bošnjacima u Bosni i iskazuje svoje suosjećanje sa problemima muslimana u ovom dijelu svijeta.
 
Mevludin Gojkić, povratnik u Đuliće o današnjem događaju za naš portal kaže: „Ovo je nešto lijepo i pozitivno što se dešava na ovim prostorima i nama Bošnjacima je potrebno više ovakvih događaja. Hvala dobrim ljudima Katara koji su nam omogućili da olakšamo život našim majkama i starijim osobama koje neće više morati stalno putovati za Sapnu radi lječničkog prijedloga."
 
Prije početka zabavnog programa, direktoru „Budućnosti" je ispred MZ Đulići uručena hedija u obliku vrijedne umjetničke slike sa motivima grada Zvornika. Sliku je naslikao Haris Grahić slikar iz Đulića, koji je jedan od bolji slikara u Bosni i Hercegovini.
 
(Istocna Bosna.ba)
Category: Podrinjske vijesti | Views: 1315 | Added by: Sultan-Mirza
Total comments: 0
avatar