01:50
TRECE MEDJUNARODNO TAKMICENJE U KAJAKU I KANUU NA MIRNIM VODAMA "ZVORNIK 2011"
Kajak kanu rafting klub „Drina" Zvornik domaćin je Trećeg međunarodnog takmičenja sprint stazama u kajaku i kanuu na mirnim vodama, „Zvornik 2011", koje će se održati 9. jula 2011. godine na Zvorničkom jezeru, Divič, Zvornik, u organizaciji Kluba, a po Odluci Kajakaškog saveza Bosne i Hercegovine.
 
Na Treće međunarodno takmičenje sprint stazama u kajaku i kanuu na mirnim vodama u Zvorniku pozvani su klubovi iz cijele Bosne i Hercegovine i klubovi iz zemalja bivše Jugoslavije i to: KKK. „VAL" – DOBOJ, KKK „TREBIŠNJICA" – TREBINJE, KKK „HARIS SULJIĆ" – BRČKO, KKK „GRADIŠKA" – GRADIŠKA, KKK „DOBOJ ISTOK" – DOBOJ ISTOK, KKK „MAGLAJ „– MAGLAJ, KKK „NATRON" – MAGLAJ, KKK „PROKOSOVIČI" – LUKAVAC, KKK „JAJCE" – JAJCE, KKK „VIDARA" – GRADAČAC, KKK „550" – ŽEPČE, KKK „FILIP VIŠNJIĆ" VIŠNJIĆEVO, KKK „SINTELON" – BAČKA PALANKA, KKK „ZABREŽJE" – OBRENOVAC, KKK „ZMAJ" – ZEMUN, KKK "BSK BORČA" – BORČA, KKK „VINKOVCI" – VINKOVCI, KKK „ORIOLIK" SLAVONSKI KOBAŠ, KKK „MARSONIJA" – SLAVONSKI BROD, KKK „VOJVODINA" – NOVI SAD, KKK „DUNAV" – BEZDAN.
Očekuje se prisustvo takmičara iz dvadesetak ekipa čiji će se veslači nadmetati za prestiž u kadetskoj, juniorskoj i seniorskoj kategoriji žena i muškaraca. Dodatni motiv će im biti odluka Organizacionog odbora i Kajakaškog saveza BiH da novčanim nagradama stimuliše najbolje.
 
Kajak kanu rafting klub "Drina” Zvornik datira još iz 1963., registrovan je u skladu sa zakonom i upisan u registar Osnovnog suda u Bijeljini, na svojoj matičnoj lokaciji na Zvorničkom jezeru. Uspješno je organizovao Promotivno prvenstvo u kajaku 2003., zatim III, V, VI, VII, IX i X državno prvenstvo, te dva međunarodna takmičenja, uz visoke ocjene za uspješnu organizaciju i izvođenje, na osnovu čega je Kajakaški savez BiH i dodijelio Treće međunarodno takmičenje 2011. godine.
 
Organizatori nastoje da ovo Međunarodno takmičenje bude vrhunski organizovano, da se odvija u dobroj atmosferi i da Zvornik i njegovi građani budu dobri domaćini, u funkciji postizanja sportskih rezultata i unaprijeđenja društvene klime u cjelini. Očekuje se da će Međunarodno takmičenje privući znatnu pažnju publike, medija i javnosti. Ovo je, ujedno i povoljna prilika za dalju promociju pozitivnih društvenih procesa u Zvorniku i Podrinju.
 
RASPORED PLANIRANIH AKTIVNOSTI: Petak, 8. 7. 2011. godine 10.00 – 18.00 – Doček i smještaj ekipa
21.00 – Sastanak vođa ekipa (klupske prostorije KKRK Drina Zvornik u Diviču)
21.00 – 00.00 – Zabavni program za takmičare i učesnike (košarkaško igralište u Diviču) Subota, 9. 7. 2011. godine 9.30 – Svečano otvaranje takmičenja uz kulturno-zabavni program (košarkaško igralište u Diviču)
10.00 – Početak takmičenja
15.00 – Svečani ručak
16.00 – Dodjela priznanja, medalja i pehara
18.00 – Ispraćaj ekipa Pozivamo vas da medijski pratite ovo takmičenje i o tome izvijestite javnost u vašim emisijama i izdanjima.
Za dodatne informacije možete kontaktirati tel./fax: 056 210 405 ili mob. br.: 061 164 009
 
(IstocnaBosna)
Category: Podrinjske vijesti | Views: 1403 | Added by: Sultan-Mirza
Total comments: 0
avatar