19:43
TRIBINA O EUROPSKIM INTEGRACIJAMA-ZVORNIK
U okviru redovnih tribina u Sali Islamskog centra u Zvorniku, u nedjelju 27 decembra 2009. godine održana je redovna tribina na temu: „Bošnjaci Podrinja na evropskom putu, NATO i EU integracija". Gosti tribine mr. Sadik Ahmetović, ministar sigurnosti u Vijeću ministara Bosne i Hercegovine i prof. dr. Adib Đozić, narodni poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

Tribinu je otvorio i moderirao Ilijaz Miralemović, sekreta BZK Preporod Zvornik. Potom je Muharem Sinanović govorio o ideji i potrebi tribine na ovu temu.
Sadik Ahmetović je govorio o popravkama strategije povratka i naglasio važnost održivog povratka. U nastavku je govorio o procesima na putu evropskih itegracija, usvajanju potrebnih zakona i pripremama za ukidanje viznog režima za državljane Bosne i Hercegovine. Naglasio je da će prava pojedinca biti zaštićenija nakon što Bosna i Hercegovina stekne status kandidata u Evropsku Uniju.

Adib Đoziće je naglasio da je za Bošnjake ovo nije samo političko, nego i biološko pitanje. U svom izlaganju je istakao da je za Bosnu i Hercegovinu od krucijalne važnosti rješavanje pitanja državne imovine.
Prisutni su gostima postavljali niz pitanja koja tište povratnike u Podrinje.
 
izvor vijesti (MIZ)
Category: Podrinjske vijesti | Views: 1448 | Added by: Sultan-Mirza
Total comments: 0
avatar