00:49
U ZVORNIKU SITUACIJA TESKA ALI BEZ VANREDNOG STANJA
ZVORNIK – Uslovi za uvođenje vanrednog stanja na području opštine Zvornik još uvijek ne postoje iako je situacija iz dana u dan sve teža a visina sniježnog pokrivača sa 39 centimetara, koliko je jutros u 07 časova izmjereno, porasla je na 47 centimetara, koliko je izmjereno danas u 13 časova, dok je ona u planinskim područjima još veća, kaže šef Službe Civilne zaštite Zvornik, Rajko Jurošević.
 
- Situacija je teža nego što je bila juče zbog sinoćnjih i današnjih sniježnih padavina, tako da je visina sniježnog pokrivača dostigla visinu od 47 centimetara a u planinskim predjelima je i viša – kaže Jurošević.
 
Jurošević kaže da, što se tiče prohodnosti puteva, izvjesni problemi postoje u mjesnim zajednicama Snagovo, Đevanje i Jošanica, ali da se radi sve da se pročiste svi putevi kako niko ne bi bio odsječen od glavnih puteva i centra opštine.
 
- U tu svrhu smo angažovali traktore po mjesnim zajednicama, od privatnih domaćinstava, a koji posjeduju mašine za zgrtanje snijega, a odredili smo i znatnu količinu nafte za sva vozila koja rade na čišćenju tih puteva – rekao je Jurošević.
 
Ekipe preduzeća "Zvornik-putevi” danonoćno su na terenu, čiste snijeg i posipaju drobljenac i so, te proširuju saobraćajnice koje su sužene od visine snijega.

Iz ovog preduzeća savjetuju vozačima da na put ne kreću bez obavezne zimske opreme i da voze oprezno na svim dionicama, posebno u usjecima i zasjecima gdje na kolovozu ima ugaženog snijega.

Iz zvorničke "Elektrodistribucije” saopšteno je da je uredno snabdijevanje električnom energijom svih naselja i grada, dok je "Zvornik-stan”, zbog niske temperature, produžio zagrijavanje stambenih prostora za dva sata, što zavisi od temperature vazduha.
 
Nastavljen je odvoz snijega sa zvorničkih ulica i trotoara.

Što se tiče vremena, temperatura izmjerena večeras, u 20 časova, u Zvorniku, iznosila je -7 stepeni a za sutra se predviđa oblačno vrijeme uz slabo provijavanje snijega uz temperaturu od -9 do -7 stepeni Celzijusa.
Category: Podrinjske vijesti | Views: 1296 | Added by: Sultan-Mirza
Total comments: 0
avatar