00:57
ZVORNIK: ASFALTIRANJE PUTA U GORNJEM SEPKU
Danas je nastavljeno izvođenje radova na asfaltiranju dionice puta u naselju Gornji Šepak. Sredstva za izgradnju ovog puta obezbjeđena su od strane Federalnog ministarstva za izbjeglice i raseljene osobe koje pored ovog puta u Šepku, ovog mjeseca realizuje još devet infrastrukturnih projekata na području cijele općine Zvornik.
Zijad Tahirović, povratnik u naselju Gornji Šepak o realizaciji ovog projekta za naš portal kaže: „Presretan sam kada sam ugledao mašine da počinju sa radovima na ovom dijelu puta. Ovim putem se želim zahvaliti predsjedniku SDA Zvornik, gospodinu Nedimu Čiviću koji je najzalužniji što će i ovaj dio naselja napokon dobiti normalan put u skladu sa 21.vijekom. Samo mladi ljudi, kao Nedim mogu donijeti ovom narodu u Zvornik bolje sutra jer žive sa nama i dijele naše probleme. Mi u Šepku smo svjedoci koliko se gospodin Čivić zalagao za riješavanj našeg gorućeg problema i za razliku od drugih političkih partija koje obećavaju rasvjete pa to obećanje ne ispunjavaju 5 godina, ovi mladi momci su za nepunih godinu dana ispunili dato obećanje."
Nastavku radova asfaltnog puta u Šepku prisustovali su predsjednik SDA Zvornik koji je ujedno i potpredsjednik regionalnog odbora SDA Srednje Podrinje Nedim Čivić.
O projektima u Zvorniku okupljenim mještanima u Šepku govorio je i Nedim Čivić: „Ovaj dio puta u Tahirovićima naselja Šepak, prema prvobitnom planu trebao je iznositi ravno kilometar, međutim kako su radovi odmicali uvidjeli smo da će faliti stotinjak metara da se spoji asfalt i time u Šepku napravi kompletan asfaltni put kroz cijelo naselje. Zahvaljujući angažmanu ljudi iz SDA i prije svega razumijevanju ministarstva za ovaj problem, na moje lično insistiranje odobrena su sredstva za završetak ove dionice. Veliko mi je zadovoljstvo da Vam mogu reći da smo uspjeli izlobirati da se ove godine u Zvorniku uz ovaj projekat realizuje i asfaltiranje puta u naselju Kadrići u Kamenici, kao i dionica puta koja spaja Jusiće sa Sapnom, kao i dijelovi asfaltnog puta u Đulićima, Glodima, Potočanima, Gornjoj Kamenici i Mahmutovićima u Glumini. Pored svega navedenog potrudit cemo se da do kraja godine izlobiramo sredstva kojim će se uraditi ulična rasvjeta u naselju Šetići i sanira klizište na putu Dugi Dio – Križevići. Radit ćemo na realizaciji svih ovih projekata i dat sve od sebe da Bošnjacima Zvornika život učinimo boljim".
 
(IstocnaBosna)
Category: Podrinjske vijesti | Views: 1272 | Added by: Sultan-Mirza
Total comments: 0
avatar