02:09
ZVORNIK:BZK "PREPOROD" ZVORNIK I "PROSVJETITELJ" OKUPILI 60 MLADIH KRIZEVLJANA NA JEDNOM MJESTU
Bošnjačka zajednica kulture „Preporod" općinsko društvo Zvornik posljednjih dana sprovela je veći broj aktivnosti na području cijele općine Zvornik. U nedjelju je u Križevićima uz suradnju sa udruženjem „Prosvijetitelj - Mualim" izvršen upis polaznika raznih sekcija „Preporoda" i „Mualima".
 
U Križevićima je se okupilo šezdesetero mladih uzrasta do 18 godina koji su se upisali u sportske i umjetničke sekcije.
Na ovaj način, mladi Križevića imat će priliku da kroz sport, zabavu i takmičenje uče o svom kulturnom, vjerskom i nacionalnom identitetu. Koordinatori ovog projekta su Nerzudin Hajdarević i Ilijaz Miralemović, a ovaj projekat jednim dijelom finansirat će fondacija „Muslim youth".
O ovome projektu za portal Istočna Bosna govori Nerzudin Hajdarević: „Ovo je jedinstvena prilika da mladi ljudi sa ovog prostora dobiju bogate sadržaje u svom životu i da ih iskoriste na najbolji način. Što mladi budu pokazivali više interesovanja to će biti i veće nagrade za njih u vidu znanja i izleta van Zvornika, ono što je neophodno jeste njihova želja za novim zanjima a mi ćemo se potruditi da im omogućimo adekvatne uslove i zabavan način da prošire svoja zanja."
Nuko Hasanović jedan od upisanih Križevljana u nogometnu sekciju ističe svoje zadovoljstvo i za naš portal kaže: „Ovo je ono što nama treba. Mnogi bi voljeli trenirati nogomet, ali je Zvornik i FK Drina predaleko od Križevića i to nije jeftino. Uz nogomet imamo priliku i da naučimo o sebi. Ja sam naprimjer danas naučio mnogo toga lijepog o Bošnjacima što ranije nisam nigdje imao priliku čuti i pročitati i još se više seponosim time što sam Bošnjak i musliman.
Ovaj crtani je takođe fin i poučan što smo danas gledali"
Mladi Križevića sa nestrpljenjem iščekuju nastavak programa koji je započeo ovim okupljanjem.
 
(IstocnaBosna.ba)
Category: Podrinjske vijesti | Views: 1481 | Added by: Sultan-Mirza
Total comments: 0
avatar