00:24
ZVORNIK: DONACIJA SKOLI U KRIZEVICIMA
Uz pomoć nevladine organizacije "Muslim Aid" sa predstavništvom u Sarajevu, OŠ "Desanka Maksimovic" područna škola Križevići je dobila namještaj za cijelu skolu (stolove i stolice), sto za zbornicu, katedre za nastavnike, popravka oluka na školi, zamjena dva prozora, troje vrata i sve brave na školskim vratima, trakaste zavjese u dvije učionice i jos mnogo toga.
O ovom humanom gestu za naš portal govori NisvetomMujanović, učitelj u Križevićima: „Zaista, sve moguće pohvale za navedenu organizaciju. Važno je napomenuti da je vrijednost projekta oko 20.000 KM. Isto tako moram reći da je Fahrudin Muminović, inače povratnik u Krizeviće iz daleke Amerike donirao vodovodni i kanalizacioni materijal za školu u vrijednosti 1000 KM."
Nedavno se humanim gestovima pridružila i zvorničanka Zurijeta Ibrahimović koja je cijeli svoj radni vijek provela u Zvorniku, a trenutno boravi u Austriji donirala je školi u Križevićima profesionalni mikroskop koji će itekako koristiti, kako bi se poboljšali obrazovni procesi u ovoj školi. Vrijednost mikroskopa je oko 850 km.
Za kraj Nisvet je za naš portal još rekao: „Trenutno osnovnu školu pohađa oko 170 učenika. U narednim danima će biti obavljeni određeni radovi na školi. Stoga koristim se prilikom da pozovem sve ljude, organizacije koji misle da mogu na bilo koji način dati svoj doprinos za rekonstrukciju škole, da se obrate u prostorije škole ili na telefon: 061/ 293 - 273."
 
(IstocnaBosna)
Category: Podrinjske vijesti | Views: 1300 | Added by: Sultan-Mirza
Total comments: 0
avatar