23:11
ZVORNIK:EDUKACIJA O PLASTENICKOJ PROIZVODNJI
Danas je u prostorijama islamskog centra Zvornik održana kratka edukacija o plasteničkoj porizvodnji povrća. Organizator predavanja je Federalno ministarstvo za izbjeglice i raseljene osobe koje je za ovu potrebu angažovalo Federalni zavod za poljoprivredu. 
Predavanju su prisustvovali poljoprivredni proizvođači iz Zvornika koji se bave plasteničkom proizvodnjom ili oni koji imaju iskreni nijet da započnu sa ovim vidom proizvodnje hrane. Predavanja su bila dosta kvalitetna i edukativna, a prisutni su jako zadovoljni onim što su čuli sa malom zamjerkom da je previše informacija izrečeno u krtkom vremenskom periodu.
 
Oni koji se već bave ovim načinom proizvodnje mogli su čuti dosta novih informacija od predavača Omera Kurtovića koji je govorio o cjelokupnoj proizovdnji u plastenicima od njegovog instaliranja na terenu do berbe gotovih plodova.
Diplomirani inženjer Omer Kurtović je poručio prisutnim posebno onim koji se namjeravaju baviti plasteničkom proizvodnjom da počnu sa plastenicima od 300 kvadratnih metara i više jer je plastenik od 100 kvadrata kao „matičar" i nedovoljan za samoopstojnost proizvodnje hrane.
 
(Istocna Bosna.ba)
Category: Podrinjske vijesti | Views: 1366 | Added by: Sultan-Mirza
Total comments: 0
avatar