06:16
ZVORNIK: LOKALNO PARTNERSTVO ZA RAZVOJ I ZAPOSLJAVANJE
U Zvorniku je održana radijonica o temi "Lokalno partnerstvo za razvoj i zapošljavanje i ekonomija" na kojoj je istaknuta neophodnost uspostavljanja lokalnog partnerstva radi povećanja zapošljavanja, a skupu su prisustvovali zvornički privrednici, predstavnici obrazovnih ustanova i opštine.
 
Stručnjak za izgradnju kapaciteta lokalnih službi za zapošljavanje u BiH Sorin Dumitru rekao je da je neophodno uspostavljanje lokalnog partnerstva za unapređivanja već postojeće lokalne mreže između opštine, biroa za zapošljavanje i poslodavaca, radi većeg zapošljavanja.
 
On je istakao da se u okviru "Projekta unapređivanja institucija i kapaciteta u sektoru zapošljavanja u BiH" treba usmjeriti na lokalne potrebe i lokalne resurse, radi povećanja privrednih kapaciteta, a time i većeg zapošljavanja.
 
Dumitru je rekao da je neophodno uvezati sektor obrazovanja i zapošljavanje, jer su ova dva segmenta usko povezana. Načelnik Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti opštine Zvornik Milan Cvjetinović rekao je da je lokalna uprava zainteresovana za sve programe i sadržaje kako bi se doprinijelo povećanju zaposlenosti.
 
"Posebno je bitno da ovoj radionici prisustvuje veliki broj privrednika, odnosno predstavnika preduzeća koja uspješno posluju i koja imaju potrebe za novim radnicima", rekao je Cvjetinović. Osim privrednika, predstavnika obrazovnih ustanova i opštine, radionici su prisustvovali izvršni direktor za aktivne mjere Zavoda za zapošljavanje RS Snježana Borovčanin i rukovodilac Biroa za zapošljavanje Zvornik Goran Petrović.
 
Projekat izgradnje institucija i kapaciteta u sektoru zapošljavanja Bosne i Hercegovine finansira EU putem EPRD konzorcijuma.
 
(Istocna Bosna)
Category: Podrinjske vijesti | Views: 1374 | Added by: Sultan-Mirza
Total comments: 0
avatar