01:39
ZVORNIK:NOVCANA NAGRADA "NAMETAKA FONDA" U KRIZEVICIMA
U Križevićima, najvećem povratničkom naselju na području općine Zvornik, u subotu 17.09.2011.g. će biti održana svečanost na kojoj će Namekata fond iz Japana uručiti novčane nagrade odličnim učenicima i stipendije studentima bez jednog ili oba roditelja te onima u socijalnoj potrebi.
O ovoj svečanosti koja predstoji u Križevićima govori nam Hasan Grebić jedan od lidera Udruženja za održivi povratak Podrinja: „Namekata fond iz Japana dodjeljuje stipendije i pomoć učenicima i studentima u sklopu projekta "Obrazovanje povratnika u općinu Zvornik" i ovaj program traje već duži niz godina u Podrinju. Svečanost Namekata fonda organizira se početkom svake školske godine. Općina Zvornik osigurava autobuse za prijevoz učenika iz svih 15 škola povratnika, donatori osiguravaju sendviče i pića za 500 učesnika, a kulturno-umjetnička društva "Merak" Sapna i "Prosvjeta" Čelopek organiziraju kulturno-zabavni program. U sklopu programa su i nogometni turnir te likovna škola u kojem učestvuju učenici iz povratničkih škola sa područja cijele općine Zvornik. Ovim putem bih se još jednom zahvalio svima koji potpomažu ovaj program jer je obrazovanja najisplativija investicija za povratnike u Zvorniku."
Namekata fond je osnovao Japanac Ruisuke Namekata, koji već pet godina ulaže vlastiti novac. Do sada je uložio preko 50.000 eura. Fondu se u međuvremenu pridružio veliki broj donatora i ovaj program je jedan od najkorisniji za povratnike u Podrinje.

(IstocnaBosna)
Category: Podrinjske vijesti | Views: 1342 | Added by: Sultan-Mirza
Total comments: 0
avatar