01:08
ZVORNIK: OBILJEZENA GODISNJICA RADA,UDRUZENJA ZENA "NAPREDAK"
U prostorijama Udruženja žena „Napredak" Zvornik u centru grada održana je svečanost povodom obilježavanja godišnjice rada. Na svečanosti su se okupile članice Udruženja, kao i prijatelji „Napretka".
 
Među prisutnim su se mogli vidjeti predsjednik Medžlisa islamske zajednice Zvornik efendija Mustafa Muharemović, načelnik i predsjednik Skupštine općine Zvornik Zoran Stevanović i Vehid Kadrić, predsjednik SDA Zvornik Nedim Čivić i drugi gosti.
Na svečanom ručku kojeg su pripremile članice udruženja stvorena je ugodna atmosfera u kojoj su se svi lijepo osjećali uživajući u kulinarskim sposobnostima zvorničkih žena.
 
Gosti su izrazili zahvalnost na pozivu i obećali da će dati sve od sebe da poboljšaju uslove za rad Udruženja.
„Veliko hvala svima koji su došli danas ovdje da se uvjere u sposobnost članica Udruženja žena Napredak. Ova organizacija je multietnička i prije svega za cilj ima da poboljša uslove života za žene Zvornika. Nadam se da ćemo svi zajedno u budućnosti koja nam predstoji iznaći načina da na ovim prostorima svi zajedno bolje i sretnije živimo nego što je to bio slučaj do sada." Rekla je Remzija Bilalović predsjednica „Napredak" Zvornik.
 
„Mnogobrojne su aktivnosti naših članica Udruženja, ali moramo istaći Zirajetu Ibrahimović koja uspijeva uvijek nanovo iznaći snage da pomogne Zvorničanima kojima je pomoć najpotrebnijaa. Najljepši primjer je pomoć za učenike osnovne škole u Križevićima, kada je doniran profesionalni mikroskop zahvaljujući Zirajeti. Ovim putem pozivam žene Zvornika da se učlane u naše udruženje i daju doprinos razvoju i poboljšanju položeja žene u društvu. Pored kuliniraskih radnji, žene napretka bave se i tradicionalnim vezovima, štrikanjem i šivenjem. Uz sve to vrlo često iznađemo sredstva i donatora za eskurzije. Posljednja je bila u Brčkom gdje je bilo više nego lijepo." Rekla je Remzija Bilalović za portal Istočna Bosna.
 
(IstocnaBosna)
Category: Podrinjske vijesti | Views: 1498 | Added by: Sultan-Mirza
Total comments: 0
avatar