19:25
ZVORNIK:ODSJECENO SEST SELA
Poslije pokretanja desetina klizišta i odrona, uništenih usjeva, kao osnovnih izvora egzistencije za većinu povratnika, na području općine Zvornik u naseljima Liplje, Jošanica, Bajrići, Samari, Kadrići, Bećirovići, zbog posljednjih obilnih padavina, odsječeno je šest sela i bujice su preplavile glavni prilazni put. Onemogućen je saobraćaj, a učenici iz ovih sela... ... koji pohađaju nastavu u područnoj osnovnoj školi u Liplju ne idu na nastavu, jer su prekinute saobraćajne komunikacije.

Problem usložnjava nestručan i nezakonit rad prilikom eksploatacije kamena u kamenolomu Sultanovići, gdje je bez potrebnih dozvola i saglasnosti izgrađen propust koji ne može primiti sve oborinske vode.

Zbog začepljenja protoka vode, došlo je do preljeva lokalnog potoka i plavljenja prilazne putne komunikacije za ova naselja.

Upućen je apel Općini Zvornik da se hitno poduzmu svi koraci na rješavanju ovog problema, a od nadležnih entitetskih organa zahtijevaju sankcioniranje odgovornih i poduzimanje svih neophodnih mjera na sanaciji stanja i uspostavljanju normalnih životnih tokova, saopćeno je iz SDA - srednje Podrinje.
Category: Podrinjske vijesti | Views: 1509 | Added by: Sultan-Mirza
Total comments: 0
avatar