21:47
ZVORNIK: PUTEVI PROHODNI
Na području opštine Zvornik svi putni pravci su prohodni, uredno je snabdijevanje grada, prigradskih i seoskih naselja električnom energijom, vodom, zemnim gasom i drugim energentima, potvrdio je danas načelnik ove opštine Zoran Stevanović.
 
"U toku je rasčišćavanje seoskih, odnosno nekategorisanih puteva, do najudaljenijih zaselaka. Za te potrebe angažovani su traktori i obezbijeđeno dizel gorivo, kako bi u toku dana i ti putevi bili prohodni", rekao je na konferenciji za novinare Stevanović.
 
On je dodao da je lokalna uprava odobrila dodatnih dvije tone dizel goriva, koje je putem Civilne zaštite dostavljeno mjesnim zajednicama za rasčišćavanje puteva. Stevanović je rekao da se odvozi snijeg sa gradskih ulica i pojasnio da, kada snijeg dostigne visinu iznad 30 centimetara, nije dovoljno samo njegovo uklanjanje sa saobraćajnica i trotoara, već da se mora odvoziti gdje ne smeta.
 
Prema njegovim riječima, prije snježnih padavina dva lica o kojima nema ko da brine, jedno iz Drinjače, a drugo iz Lokanja, smještena su u Dom za stara lica u Kiseljak, gdje će ostati dok ne prođu snježne nepogode. Stevanović je rekao da je angažovan Centar za socijalni rad da sačini spisak socijalno ugroženih lica kojima nedostaje ogrev i hrana, kako bi se i po tom pitanju preduzele odgovarajuće mjere, s ciljem snabdijevanja ovih domaćinstava potrebnim artiklima i ogrevom.
 
(IstocnaBosna)
Category: Podrinjske vijesti | Views: 1420 | Added by: Sultan-Mirza
Total comments: 0
avatar