17:00
Zvornik: Radno otvorenje Hadžimahmutove – Riječanske džamije

Na dan 12. rebiu-l-evvela 1435. hidžretske godine, kada se prisjećamo dolaska na ovaj svijet Allahova poslanika Muhameda a.s. u Zvorniku je je upriličeno radno otvorenje Hadžimahmutove – Riječanske džamije.

Nekoliko stotina vjernika, desetine imama sa područja Medžlisa Islamske zajednice Zvornik, ali drugih, prusustvovalo je ovom značajnom događaju. Svečanosti  je prisustvovao i muftija tuzlanski mr. Vahid ef. Fazlović. On je sa saradnicima prije podne podne posjetio prostorije Medžlisa Zvornik, te sa rukovodstvom i predstavnicima udruženja „Prosvjetitelj" razgovarao o atuelnim pitanjima.

Mevludska svečanost u prepunoj džamiji je održana poslije podne-namaza. Ašere na početku je proučio Izudin ef. Memić. Glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Zvornik Haris ef. Mustajbašić prisutnima je poželio dobrodošlicu na ovaj važan skup. Vazu-nasihatom se obratio Ahmed ef. Hatunić, direktor Behrambegove medrese iz Tuzle. U svom nadahnutom govoru ukazao je u svjetlu aktuelnih događaja: 12. rebiu-l-evvela i radnog otvorenja džamije, na važnost folozofije života u islamu i važnosti džemata i džamije.

Mevludski program su izveli imami Medžlisa Islamske zajednice Zvornik. Na kraju programa prisutnima se obratio mr. Vahid ef. Fazlović, muftija tuzlanski, kazavši kako je ovo važan trenutak i podrška džematlijama na području Zvornika.

Ašare na kraju programa je proučio hfz.   Ahmed ef. Huskanović, glavni imam Medžlisa Tuzla, a dovu bivši glavni imam Medžlisa Zvornik Nurija ef. Čikarić.





(Izvor:IstocnaBosna)
Category: Podrinjske vijesti | Views: 2349 | Added by: Sultan-Mirza
Total comments: 0
avatar