03:04
ZVORNIK: RADOVI NA PUTU SPASA U JUSICIMA
Nastavljeni su radovi na izgradnji puteva u zvorničkim povratničkim naseljima, a koje finansira Federalno ministarstvo izbjeglica i raselenih lica. Svi se nadaju da će se posao završiti prije prvog snijega i da će asfalt biti položen prije nego prve pahulje zavihore.
Jusići su naselje koje se nalazi na rubu općine Zvornik, a poznato je po tome što je to prvo mjesto u kojeg su se vratili njegovi prijeratni stanovnici davne 1996.godine. Današnji predsjednik Savjeta mjesne zajednice Jusići, Husejn Muratović dočekao je predsjednika općinskog odbora Stranke demokratske akcije Zvornik Nedima Čivića koji je provjeravao kako teku radovi na izgradnji asfaltnog puta. Husejn Muratović je za naš portal rekao: „Ovo je nešto najbolje što se desilo Jusićima u posljednjih nekoliko godina. Ovo je put spasa za sve nas koji ovdje živimo jer ćemo se zahvaljujući ovom dijelu asfalta uspjeti spojiti sa Sapnom i moći ćemo normalno silaziti zimi do ovog naselja u kojem većina naše djece pohađa nastavu. Koristim priliku da se zahvalim Federalnom ministarstvu na razumjevanju, ali isto tako i Nedim Čiviću i ovim novim mladim ljudima iz SDA u Zvorniku koji razumiju naše probleme i mogu reći vrlo efikasno ih riješavaju lobirajući za prave projekte koji koriste istinskim povratnicima. Prošle zime smo imali slučaj da je kombi pun naše dijece krenuo u provaliju jer put nije bio adekvatan, ako Bogda sa ovim novim asfaltom to se neće više ponavljati."
Nedim Čivić je izrazio zadovoljstvo što je SDA uspjela pomoći da se ovaj put radi u Jusićima i rekao da su djela ta koja govore o radu SDA Zvornik. Takođe je pozvao ostale da sljede primjer SDA Zvornika i konkretno pomognu svom narodu umjesto praznih priča i podvala kojima se zavađa Bošnjački narod.
 
(IstocnaBosna)
Category: Podrinjske vijesti | Views: 1350 | Added by: Sultan-Mirza
Total comments: 0
avatar