01:00
ZVORNIK: SVECANOSTI POVODOM DANA DRZAVNOSI I HIDZRETSKE NOVE GODINE
U petak od 17 sati u prostorijama islamskog centra u Zvornik biće upriličena Svečanost obilježavanja Dana državnosti Bosne i Hercegovine. Bošnjačka zajednica kulture „Preporod" općinsko društvo Zvornik biće domaćin svečanosti po prvi puta u grad u Zvorniku od početka povratka prognanih u svoje domove. Gosti predavači na Svečanosti biće efendija Mustafa Muharemović i Elmedin Bošnjak obojica profesori historije koji će govoriti o ovom historijskom datumu.
U većini džemata u zvorničkom Medžlisu sutra će biti obilježena i nova hidžretska godina. Učenici mektebske nastave su uz svoje imame pripremili prigodne programe u svojim džamijama. Svečani Mevludi i vatrometi biće upriličeni poslije Akšama i Jacije namaza u džamijama sirom zvorničkog Medžlisa.
Od izuzetne važnosti je svečano obilježavati Dan državnosti u Zvorniku, srcu bosanskog Podrinja. Bosna i Hercegovina počinje u Zvorniku i „Preporod" će dati sve od sebe da se ovaj datum od važnosti obilježava iz godine u godinu na ovim prostorima. Ove godine svečanost će biti skromna iz koje ćemo izvući nova iskustva. Koristim priliku da pozovem sve građane Zvornika da dođu u prostorije islamskog centra da svojim prisustvom uveličaju ovaj skup u Podrinju i dostojanstveno obilježimo dan državnosti jedine nam domovine Bosne i Hercegovine." Rekao je za portal IstočnaBosna.ba Amer Redžić predsjednik BZK „Preporod" OD Zvornik.
 
(IstocnaBosna)
Category: Podrinjske vijesti | Views: 1285 | Added by: Sultan-Mirza
Total comments: 0
avatar