23:14
ZVORNIK: ZASIJEDAO ORGANIZACIONI ODBOR KOLEKTIVNE DZENAZE ZA 2011.
U Zvorniku je danas održan sastanak Organizacionog odbora za obilježavanje godišnjice stradanja stanovništva opštine Zvornik u periodu 1992 - 1995. godine, te organiziranje kolektivne dženaze za identifikovane žrtve zločina nad Bošnjacima Zvornika nakon prošlogodišnje dženaze.
Organizacioni odbor je razmatrao program obilježavanja, budžet manifestacije, konkretna zaduženja pododbora, te druga pitanja u cilju uspješnog obilježavanja godišnjice i klanjanja zajedničke dženaze 1. juna u memorijalnom centru u Gornjoj Kalesiji.
Ovo tijelo je na današnjem uspješnom sastanku usvojio radni program obilježavanja godišnjice koja će trajati od 22. maja do 3. juna 2011. godine. U okviru ovogodišnje godišnjice planirani su tevhidi u džamijama i mesdžidima na području Zvornika, posjeta mjestima gdje su bile masovne grobnice, posjete mjestima zločina nad civilnim žrtava agresije na Bosnu i Hercegovinu, te posjete porodicama žrtava.
Na sastanku je usvojena i radna verzija samog protokola za 1. juni. Prema prijedlogu protokola planiran je ispraćaj žrtva ispred Komemorativnog centra u 10:00 sati, posjeta porodica Tehničko-školskom centru u Karakaju, te klanjanje dženaze u Gornjoj Kalesiji u poslije podne-namaza (13:00 sati).
Category: Podrinjske vijesti | Views: 1281 | Added by: Sultan-Mirza
Total comments: 0
avatar