03:01
ZVORNIK: ZASIJEDAO ORGANIZACIONI ODBOR "DANI OTPORA" 1992-2012
„Dani otpora" Zvornik 1992-2012 ove godine će se obilježavati tri dana. Centralno obilježavanje je u nedjelju 8.aprila u gradu Zvorniku i tvrđavi Kula Grad.
 
Obilježavanje počinje u petak 6.aprila poslije Džuma namaza kada će biti proučen Tevhid šehidima u svim džematima zvorničkog Medžlisa, a u subotu 7.aprila biće upriličen centralni Tevhid u džamiji na Kula Gradu poslije Akšam namaza. Ovo je usaglašeno je na današnjoj sjednici Organizacionog odbora za obilježavanje „Dana otpora Zvornik 1992-2012"
 
U nedjelju 8.aprila na dvadesetu godišnjicu zvaničnog početka agresije na Bosnu i Hercegovinu obilježavanje će započeti javnom tribinom sa temom „Zvornik 20 godina poslije" na kojoj će uvodničar biti dr. Salih Kulenović. Po završetku tribine biće položeno cvijeće na spomen obilježju u Zvorničkom mezarju. Historijski čas će se održati poslijepodne na Tvrđavi Kula grad na kojoj će prisustvovati učenici i svi građani koji budu pristuni. Program će biti obogaćen kulturnim sadržajem kojeg će upotpuniti nastupi horova i KUDova. Očekuje se dolazak predstavnika svih nivoa vlasti, boračkih organizacija iz istočne Bosne, Tuzlanskog kantona i cijele BiH.
 
Organizacioni odbor manifestacije „Dani otpora" Zvornik zasjedao je danas u prostorijama mjesne zajednice Kula Grad kod Zvornika. Pripreme teku prema planu, a danas su usaglašeni planovi aktivnosti, medijskog predstavljanja i finansijskog okvira.
 
Ove godine ćemo manifestaciju „Dani otpora" obilježiti na jednom viskom nivou kojim će se ponositi cijela Bosna i Hercegovina, a mi Zvorničani i Podrinjci još jednom pokazati kako se BiH voli i brani tamo gdje treba." Ovo su bile riječi predsjednika Udruženja demobilisanih boraca ARBiH opštine Zvornik Rahmana Nukića nosioca ratnog priznanja Srebreni štit koji je i predsjednik organizacionog odbora ove manifestacije.
 
(IstocnaBosna)
Category: Podrinjske vijesti | Views: 1351 | Added by: Sultan-Mirza
Total comments: 0
avatar