01:11
ZVORNIK: ZAVRSEN PRVI DIO RADOVA NA MEKTEBU U STRIJEZEVU
Obnova porušenih vjerskih objekata na području Medžlisa Islamske zajednice Zvornik je u punom jeku. Većina objekata je ili obnovljena ili je u toku njihova obnova. Tako je i sa mektebom u Striježevu koji potpada pod džemat Gornji Križevići.
Vrijedni mještani Striježeva uz potporu Medžlisa započeli su obnovu mketeba i početkom ovogodišnje građevinske sezone. Nakon nabavke materijala, ugradnja se vršila organiziranjem akcija i dobrovoljnih dnevnica mještana. "Ovaj Mekteb smo počeli graditi još prije rata. U tim akcijama izljevanja temalja za ovaj mekteb prije više od dvadeset godina, učestvovao sam ja sa još nekoliko mještana i rođaka, nažalost od svih njih samo sam ja zapamtio izljevanje ove ploče” prisjeća se Ramo Mujić iz Striježeva dok s ponosom gleda svoj mekteb.
Akcijom mladih i starih urađena je ploča. Vrijedne graditelje su posjetili predsjednik IO Medžlisa Zvornik Mustafa Muharemović, predsjednik SDA Zvornik Nedim Ćivić i sekretar BZK Preporoda Zvornik Ilijaz Miralemović. Gosti su dali podršku ovom hairli poslu i obećali pomoć i u narednom periodu.
„Nadati se da će biti snage i mogućnosti da na proljeće mekteb bude pokriven, te urađeni ostali poslovi kako bi se mogao staviti u funkciju, a posebno za mketebsku nastavu koja se trenutno odvija u privatnoj kući. Želim iskoristiti priliku i zahvaliti se portalu Istočna Bosna na posjeti jer vjerujemo da će naši ljudi prepoznati naše hairli djelo i sebe ugraditi u naš mekteb. Svi koji žele pomoći izgradnju mekteba u Striježevu u džematu Gornji Križevići mogu se javiti putem telefona :
+ 387 66 391 091" riječi su Begzudina Mujića jednog od mlađih aktivista na izgradnji ovog mekteba.
 
(IstocnaBosna)
Category: Podrinjske vijesti | Views: 1233 | Added by: Sultan-Mirza
Total comments: 0
avatar