Swiss International Air Lines otvara dvije linije prema BiH


Švicarska aviokompanija Swiss International Air Lines (Swiss) u 2015. godini će otvoriti dvije aviolinije prema Bosni i Hercegovini, piše Oslobođenje.

“U sklopu ljetnog reda letenja 2015. godine, preciznije od 1. maja, Swiss otvara liniju na relaciji Zürich – Sarajevo – Zürich (srijedom, petkom i nedjeljom). Od 4. aprila ova kompanija otvara još jednu liniju kojom će povezivati Genevu i Sarajevo, jednom sedmično, odnosno subotom”, kazali su za Oslobođenje u JP Međunarodni aerodrom Sarajevo. Trenutno avioliniju za Zürich održava BH Airlines.

Aerodromske takse

Karta u jednom smjeru na relaciji Geneva – Sarajevo kretat će se od 39 švicarskih franaka (oko 32,50 eura), a povratna od 89 franaka (oko 74 eura), saopćeno je iz švicarske kompanije, s tim što nije precizirano da li su u cijenu uključene aerodromske takse.

Uvođenje novih linija prema Sarajevu Swiss je poduzeo u okviru plana širenja svoje mreže, te da će od 30. marta 2015. uvesti letove iz Geneve prema devet novih destinacija.

Pregovori sa avioprevoznicima

Što se tiče sarajevskog Aerodroma, iz ove kompanije napominju da u decembru 2014. niskotarifna aviokompanija Flydubai otvara liniju na relaciji Dubai – Sarajevo – Dubai, a u toku su i pregovori sa još nekoliko avioprevoznika, koji bi otvaranjem svojih linija trebali povezivati Sarajevo s atraktivnim svjetskim destinacijama.

Uvođenje novih linija svakako doprinosi rastu prometa putnika i robe, te aviooperacija preko sarajevskog Aerodroma, koji iz mjeseca u mjesec bilježe povećanje.

| Oslobođenje

Kategorija: Novo | Dodao/la: Sultan-Mirza (03.12.2014)
Pregleda: 1735 | Ocjena: 0.0/0
Ukupno komentara: 0
avatar