Wizz Air ce ove godine otvoriti avio liniju Tuzla-Beč

Užurbano se ovih dana radi na realiziranju ugovora odnosno stvaranja svih potrebnih preduvjeta za uspostavu WIZZ AIR baze na Međunarodnom aerodromu Tuzla.


Avio kompanija Wizz Air će na Međunarodnom aerodromu uspostaviti svoju baznu stanicu.
Uspostavljanje bazne stanice za građane prije svega znači dodatne linije iz Tuzle prema novim destinacijama i nove usluge na Aerodromu, a s druge strane to znači i znatno veći obim poslova, nova radna mjesta, a u konačnici i kvalitetnije finansijsko poslovanje Aerodroma.
U pitanju su linije za Minhen, Frankfurt, Oslo i Štokholm.

U izjavi za TK radio direktor Međunarodnog aerodroma Tuzla Rifat Karasalihović kazao je da se uveliko pregovara sa novom aviokompanijom iz Austrije.
U pitanju je aviokompanija iz Viene  "People's Viennaline". Uspostavljanje saradnje sa ovom kompanijom omogucilo bi da se sa našeg aerodroma, za početak, dva puta sedmično, leti ka Beču a nakon toga tri ili četiri puta.
Na ovaj način građani Tuzle, Tuzlanskog kantona, BiH ali u susjednih zemalja imali bi mogućnost povoljno putovati ka Austriji a samim tim i ka svim ostalim važnijim svjetskim destinacijama, jer je poznato da je Aerodrom u Beču jedan od važnijih aerodroma u Europi i svijetu.rtvtk

Kategorija: Novo | Dodao/la: Sultan-Mirza (19.01.2015)
Pregleda: 1466 | Ocjena: 0.0/0
Ukupno komentara: 0
avatar