12:53
NAPADI NA VJERNIKE U ZVORNIKU
Predsjednik Medžlisa Isla­mske zajednice Zvornik Mustafa ef. Muharemović jučer se pismom obratio načelniku općine Zvornik Zoranu Stevanoviću tražeći da ovaj poduzme potrebne mjere ka­ko bi se spriječile posljednjih dana učestale provokacije i napadi na Bošnjake vjernike.

Povod za obraćanje ef. Muharemovića bio je napad na povratni­ka Rašida Čikarića iz zvorničkog naselja Bair, koji se dogodio u prošli četvrtak, odnosno uoči početka ramazana.

- Čikarić se vraćao s prve teravije i u Bairu ga je napala nepozna­ta osoba. Najprije su mu upućivane psovke i uvrede, a potom je do­bio i udarac od te osobe. Naravno da je to uznemirilo i ostale vjerni­ke, jer su napadi na njih tokom pr­oteklih ramazana, posebno u vrije­me večernjeg odlaska ili povratka iz džamije, bili vrlo česti - navodi ef. Muharemović.

Kako saznajemo, u džamiju u zvorničkom selu Šepak jučer uju­tro je, pijan, pokušao ući Srbin iz susjednog sela Lokanj, pod izgo­vorom da se „želi moliti Bogu". Lokalna policija, prema tvrdnja­ma mještana, odmah je reagirala te pijanca udaljila iz Šepka i pri­vela u Policijsku stanicu u Kozluku, javlja Dnevni avaz.
Category: Podrinjske vijesti | Views: 7340 | Added by: Sultan-Mirza
Total comments: 4
avatar
0
4 ivan • 21:07, 30.09.2009 [Ulaz]
E moj Sejo.Nevalja ti komentar.Nisu svi Srbi isti i nema kolektivne krivice.Sve zlikovce i siledzije treba ostro kazniti.Jos vaznije je da se u drustvu razvija duh tolerancije i suzivota,sto nazalost u Bosni niko ne cini i zato BiH nece nazalost zadugo videti Evropu!
avatar
0
3 dzexon • 11:44, 27.09.2009 [Ulaz]
Upravu si buraz ne dasu brezobrazni nego i vise od toga,netreba hin to dozvoliti jer je prosla 92-95..
avatar
0
2 mushadzer27 • 19:26, 23.09.2009 [Ulaz]
braco treba da budemo slozni jer ako jednog napadne mi trebamo da ustanemo svi jer dosta smo mi sutili cafirima i dosta im je sutnje treba sada da svi prdzemo na djela,moj motiv je zajedno smo jaci......
avatar
0
1 sejo • 14:04, 29.08.2009 [Ulaz]
ama nema sta nato covjek ni kazati nego to treba jednom za uvjek rascistiti nego na svakom koraku izvrtati jednog po jednog pa neka oni onda pisu desiose incident od nepoznate osobe onisu bezobrazni da nejmas pojma
avatar