06:02
PRIPREME ZA "8.APRIL DAN OTPORA" - ZVORNIK
Nastavljene su aktivnosti na organizaciji obilježavanja datuma od važnosti " Dana otpora” u Zvorniku. Danas . U Zvorniku je usvojen program „Dana otpora 2011." Manifestacija će biti održana u petak 8. aprila.

Usvojen je i zvanični slogan manifestacije „ZBOG NAS" . Predsjednik Udruženja demobilisanih boraca Rahman Nukić ovo obrazlaže: „Kroz naš dosadašnji rad došli smo do zaključka da ovu manifestaciju prije svega organizujemo zbog najmlađih Zvorničana i Podrinjaca i da je to snaga koja će u budućnosti ove prostore činiti jakim a time i državu Bosnu i Hercegovinu koja je naša jedina država za koju smo se borili i još uvijek borimo.
 
Ovim putem pozivam naše privrednike koji su u mogućnosti da finansijski potpomognu ovu manifestaciju da to i učine kako bi smo ovo organizovali na što većem nivou jer su naša finansijska sredstva za organizaciju više nego skormna.
Ovaj datum je presudan za odbranu Bosne i Hercegovine, 8.aprila je pružen prvi organizovani otpor agresoru" Centralno obolježavanje će se desiti u Kula Gradu sa početkom U 12 sati na platou ispred džamije je sakupljanje, doček gostiju i zvanica. Prije džume-manaza u džamiji Kula Grad će biti pručen tevhid zvorničkim šehidima. Istovremeno će tevhid biti proučen u svim džamijama na području Zvornika.
 
Nakon džuma-namaza je planiran čas historije o Zvorniku do 1992. godine i prvim danima otpora. U 15 sati je predviđena javna tribina na platou ispred džamije. Na tribini će biti govora i prisjećanja na ratni put zvorničkih boraca. Takođe će biti dodjeljene plakete zaslužnim borcima.
U okviru programa nastupat će hor "Bilal" iz Janje i kulturno umjetničko društvo iz Puračia Puračić. I ove godine se očekuje prisustvo velikog broja boraca, građana zvorničke opštine, njihovih prijatelja i gostiju.
 
ZVORNIK: "ZBOG NAS” dođi i obilježi "Dan otpora 8.april” na Kula Gradu
Category: Podrinjske vijesti | Views: 1275 | Added by: Sultan-Mirza
Total comments: 1
avatar
0 Spam
1 Sultan-Mirza • 06:05, 27.03.2011 [Ulaz]
avatar