Ažurirane teme   ·    Nove poruke   ·    članovi   ·    Pravila foruma   ·    Traži   ·    RSS
  • Page 1 of 1
  • 1
Forum moderator: smin, borivoje, nolte, Dilber  
Multi Maca
bindDatum: Srijeda, 06.11.2013, 13:17 | Poruka broj: # 1

Poruka: 1512
Status:

Forever Multi Maca je kombinacija legendarne Peruanske Make sa drugim tradicionalno poznatim izrazito farmakoloski potentnim biljkama i strogo odabranim sastojcima, tako da u ovoj kategoriji pretstavlja najbolji dodatak ishrani koji se ikada pojavio na trzistu.



Dnevna doza Forever Multi Mace od dve tablete se sastoji od:

* 500 mg Maka korena
* 200 mg Tribulus terrestris ploda
* 200 mg Muira Puama korena
* 200 mg Catuaba kore
* 150 mg L-Arginine - amino kiseline
* 150 mg Saw Palmeto voca - bobica
* 50 mg Pygeum Africanum kore
* 10 mg Co enzima Q -10
* 10 mg Soja ekstrakta, kao i tragove jos nekih inertnih supstanci.

Multi Maca je jos jedan izvanredni prirodni proizvod u programu FLP u sluzbi zdravlja. Sam naziv ovog preparata ukazuje na prisustvo vise vrsta farmakoloski potentnih biljaka kao i njegovu visestruku dobrobit za ljudski organizam. Stoga smatram da zasluzuje vecu paznju i podrobniji uvid u poreklo, sastav i delovanje.

"Treba da prihvatimo jednom za svagda cinjenicu, da imamo samo jedan zivot i da svako od nas ima slobodu i pravo da ga oblikuje po sopstvenom izboru" kaze Dr. Deepak Chopra u svojoj najnovijoj knjizi "The Book of Secrets" (Knjiga tajni). Ako se samo malo osvrnemo na realnost zivota, ova tvrdnja postaje siroko primenljiva u svim segmentima naseg zivljenja.

Ako navedenu tvrdnju prihvatimo u slucaju brige o sopstvenom zdravlju i opredelimo se za vekovno iskustvo da je bolje spreciti nego leciti, onda smo na najboljem putu da odzivimo dati zivot u najvecem bogatstvu - dobrom zdravlju.

Svedoci smo povratka tradiciji u mnogim oblastima zivota, a pre svega u oblasti zdravlja. Davno zaboravljena znanja o lekovitosti mnogih biljaka bivaju ponovo otkrivena zahvaljujuci razvoju nauke i tehnologije. Danas smo u mogucnosti da koristimo dobrobiti lekovitih biljaka iz svih podrucja nase planete bez obzira u kom kraju sveta zivimo.

Maka koren - Biljka

Peruanska biljka Maka- Lepedium Meyenil- spada u familiju rotkvi sa preko 2000 godisnjom tradicijom upotrebe. Uspeva na antickim terasama suncanih ali hladnih Anda na nadmorskoj visini od 2000 do 4000 metara.

Zadnjih decenija proslog veka postaje glavni botanicki proizvod na medjunarodnoj herbalnoj sceni. Naucne institucije najrazvijenijeg dela sveta se sve vise bave proucavanjem sastava i dejstva korena ove biljke, medju koje spada i naucno istrazivacki tim FLP kompanije.
Poreklo Make

Gajenje peruanskog Maka korena datira od pre par milenijuma. Maka koren je bio integralni deo svakodnevne ishrane stanovnika regiona Anda. Zbog velike hranljivosti i lekovitosti Maku koren su prvi kultivisali peruanski starosedioci. Inke su znale za ogromnu potentnost Make i zbog toga je njena upotreba bila ogranicana samo na rojalsku familiju. Spanski osvajaci, otkrivajuci vrednost Make odredjuju Maku kao sredstvo placanja poreza i izvoze je. Maka koren se koristio kao sredstvo za povecanje energije i kao hrana na spanskom dvoru. Peruanska Maka je jedna od prvih kultivisanih biljaka stanovnika Anda, sto se nastavlja i u kolonijalno doba.

Nakon nekog vremena saznanja o izuzetnim kvalitetima Make zamiru i ostaju sacuvana jedino u udaljenim i zabacenim peruanskim komunama Anda.

Lekovitost i dobrobit korena Peruanske Make poreklom sa Anda - Lepedium Meyenil - biva ponovo otkrivena, kada je peruanka Gloria Chacon objavila svoje radove.

Sesdesetih godina proslog veka, proucavajuci botaniku Perua, Gloria Chacon kroz analizu dobrobiti i hranljivosti Maka korena, pali interes za Maku sirom sveta. Svoja proucavanja peruanske Make i njenih zaboravljenih dobrobiti za coveka, ona prezentira u knjizi "The lost Crops of the Andes" (Izgubljena zetva sa Anda). Publikacijom ove knjige peruanska Maka je ponovo predstavljena svetu.
Sastav Make

Po hemijskom sastavu Maka koren sadrzi mnostvo fito-jedinjenja veoma , veoma hranljivih i lekovitih za ljudski oraganizam. Tu spadaju znacajne kolicine amino kiselina, ugljenih hidrata, mnostvo minerala ukljucujuci kalcijum, magnezijum, fosfor, cink, gvozdje i dr., kao i vitamine B1, B2, B12, C i E i mnostvo glikozoida. U FLP Multi Maca preparatu sve su zadrzale prirodni odnos i sastav.
Delovanje Make

Ono sto se zna iz iskustva dugogodisnje upotrebe korena peruanske Make jeste da je to izvanredna hrana za povecanje snage i izdrzljivosti. Pored toga iskustva govore o delotvornosti Make na povecanje plodnosti kod oba pola. U tom smislu naucni eksperimenti in vivo pokazuju izvanredne ohrabrujuce rezultate. Neki istrazivaci veruju da Maka deluje kao adaptogen i hormonalni regulator. Adaptogeni su herbalne supstance koje pomazu telesnim sistemima da se sami izbore sa stresom i nastalim promenama. Adaptogeno delovanje imaju i neke druge lekovite biljke kao sto su: Ginseng, Borage, Likoris sastavni deo Forever Lyciuma, itd.

Vekovna iskustva pozitivnog delovanja Make na odredjene telesne sisteme savremena nauka potvrdjuje svojim eksperimentima. Ono sto je do sada neosporno potvrdjerno kako iskustveno tako i naucno jeste da Maka pozitivno deluje na povecanje energije i izdrzljivosti, na smanjenje depresije, na hormonalni balans i na povecanje plodnosti kod oba pola. Nakon izvesnog perioda upotrebe Make kod plodno zrelih muskaraca, broj spermatozoida se visestruko povecava kao i njihova pokretljivost. Kod zenskog pola, menstrualni ciklus se dovodi u normalno stanje. To su dokazi da Maka deluje kao hormonalni regulator celog endokrinog sistema.
Tribulus Terrestris - Plod

Sastavni deo Multi Make, poreklom kineska jednogodisnja korovska biljka koja je zbog svojih lekovitih osobina kultivisana pre vise hiljada godina. Spada u dikotiledone. Njeno seme sadrzi biljne steroide i brojna druga aktivna fitojedinjenja, koja pomazu stvaranje hormona. U staroj kineskoj medicini kao i u indijskoj Ajurvedi je koriscena pre svega za poboljsanje plodnosti oba pola, za probleme urinarnog trakta i za ciscenje krvi. Savremena nauka je potvrdila da ova biljka popravlja libido i potenciju, povecava broj spermatozoida, regulise nivo testosterona, povecava snagu i izdrzljivost, sto je cini veoma popularnim tonikom za sportiste u mnogim zemljama. Odlaze biolosko starenje i senilnost itd.
Muira Puama - Koren

Poreklom brazilska biljka ciju su koru i koren starosedioci od vajkada koristili u obliku caja kao afrodizijak. Aktivne supstance ove biljke su: slobodne masne kiseline, steroli, kumarini, alkaloidi, esteri t, esencijalna ulja... Iskustva korisnika i naucna istrazivanja opravdavaju upotrebu korena ove biljke kao afrodizijaka, posebno kod erektivne disfunkcije i impotencije, za poboljsanje opsteg stanja organizma, kod mentalnog zamora, depresije i neuralgije i drugih problema nervnog sistema, neuromuskulatorne, gastrointestinalne i reumatske probleme. U Britanskoj farmakopeji je regisrovana za tretman dizenterije i impotencije.
Catuaba - Kora

Erythrixilum catuaba je drvo srednje velicine poreklom iz Amazonskih suma Severnog Brazila. Vekovima poznata kod Tupi naroda kao afrodizijak pripremljena u obliku odvarka (voda u kojoj je iskuvana kora). Brazilska narodna izreka kaze: "Sinovi oca posle 60 godine zivota su Catuabini". U herbalnoj medicini Brazila, Catuaba kora se smatra stimulansom centralnog nervnog sistema sa osobinama afrodizijaka. Koristi se kod nervoze, oslabljene memorije i seksualne slabosti. Aktivnu supstancu Catuabe cini mnostvo bioaktivnih fito jedinjenja kao sto su: alkaloidi, tanini, aromaticna ulja, fitosteroli, prirodni steroidi itd. Devedesetih godina prosloga veka Japanski naucnici su otkrili antibaketrijsko i antivirusno (HIV) dejstvo Catuabe. Stanovnici Amazonije vekovima koriste kombinaciju Catuabe i Muira Puame za povecanje snage i seksualno podmladjivanje. Nisu li cuvene Amazonke razlog za popularnost ove dve biljke?

Dr. Ray Sahelian autor knjiga "Natural Sex Boosters" kaze da kombinacija ekstrakta biljaka iz Amazonskih suma, Indije, Kine, Malezije i Afrike obezbedjuje prirodno olaksanje i uspostavljanje normalnih funkcija za sve one koji traze alternativu sintetickim lekovima. Zadnjih godina u nauci se dolazi sve vise do razumevanja seksualnih disfunkcija.

Catuaba se koristi za poboljsanje cirkulacije, kod hronicnog zamora, impotencije, seksualne slabosti i frigidnosti, kod nervoze i oslabljene memorije, nesanice i kao prirodni antibiotik sa antivirusnim osobinama.
L-Arginie

Esencijalna masna kiselina koja pomaze razgradnju masti i stvaranje misica i ucestvuje u stvaranju hormona rasta. Pomaze kod bolesti srca, imuniteta, protiv zamora, impotencije, produkcije spermatozoida, i u borbi sa karcinomom.
Saw Palmetto

(Serenoa Repens) je vrsta Americke palme sa Jugoistocne obale Atlantika. Sitne bobice ploda ove palme su pokazale izuzetno efikasno dejstvo kod uvecane prostate i celavosti. Deluje takodje kao anti-androgen.
Pygeum - Kora

Pygeum Africanum je zimzeleno drvo koje raste u visim predelima Afrike. Pomaze kod uvecane prostate, smanjuje upalu i otok, pomaze u jacanju seksualne aktivnosti, i smanjuje probleme sa mokrenjem.
Co-Enzyme Q-10

Sastavni deo svake celije,cija kolicina se sa starenjem smanjuje. Pored visestrukog dejstva koje ima u organizmu posebno je koristan za jacanje srcanog misica.
Ekstrakt Soje

Dobar izvor energije i bioflavonoida za poboljsanje metabolizma celija.
Delovanje Forever Multi Mace

Najvaznije delovanje Multi -Mace je za poboljsanje libida i potencije, kako sam vec rekla na pocetku.

Pored toga deluje jos i na sledece: Balansira hormonalni status i otklanja tegobe menopauze i andropauze. Stimulise plodnost kod oba pola i povecava brojnost i pokretljivost spermatozoida. Poboljsava energiju i izdrzljivost. Stimulise centralni nervni sistem i smanjuje neuroloske tegobe. Smanjuje otok i upalu prostate. Stimulise izgradnju misicne mase i topljenje masnih naslaga. I na kraju deluje kao izvanredan prirodni afrodizijak.

Najbolji rezultati se postizu u kombinaciji sa Aloe Vera Gelom.
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:
Top 30 Forumasa