Ažurirane teme   ·    Nove poruke   ·    članovi   ·    Pravila foruma   ·    Traži   ·    RSS
  • Page 1 of 1
  • 1
Forum moderator: smin, borivoje, nolte, Dilber  
Slatki pelin-prirodni lek za koronavirus
bindDatum: Srijeda, 25.03.2020, 00:52 | Poruka broj: # 1

Poruka: 1512
Status:



Ako se ikad pronađe prirodni lek za koronavirus, to će verovatno biti ova biljka

Slatki pelin (Artemisia annua) je biljka iz porodice Asteracea koja se upotrebljavala u kineskoj medicini već prije 2000 godina za snižavanje povišene tjelesne temperature, kod groznice i liječenje malarije, dok novija istraživanja pokazuju izvrsne rezultate i učinkovitost kod najtežih oblika karcinoma.

Slatki pelin je biljka vrlo karakterističnog izgleda – ima lišće koje izgledom podsjeća na paprat dok miris biljke podsjeća na kamfor. Može narasti čak i do 2 m visine te je rasprostranjena najviše u sjevernoj Aziji i Indoneziji, a zbog svoje učinkovitosti se uzgaja širom svijeta.

Vrlo je važno naglasiti razliku između gorkog i slatkog pelina jer za razliku od slatkog pelina, gorki pelin (Artemisia absinthium) se tradicionalno koristi kod probavnih smetnji, dodaje se u alkoholna pića (apsint, pelinkovac), koristi se kao eterično ulje te kao insekticid i ne pokazuje antikancerogena svojstva.

Glavna aktivna komponenta slatkog pelina je artemisinin koji efektivno čisti organizam od kancerogenih stanica selektivno ih uništavajući. Treba naglasiti da artemisinin ima antibakterijsko, antigljivično i antivirusno djelovanje i da uništava širok spektar parazita koji žive u organizmu pa se ujedno može koristiti i preventivno. Paraziti su među glavnim uzročnicima mnogih bolesti, a slatki pelin je jedna od rijetkih biljaka koja ne samo da uništava odrasle parazite nego i njihova jajašca.

Artemisinin se u najnovijim znanstvenim istraživanjima pokazao iznimno djelotvoran kod širokog spektra karcinoma, posebno kod onih najagresivnijih (leukemije, raka crijeva, pluća, dojke, jajnika, mozga i prostate). Dokazano je da stanice karcinoma nakupljaju povećanu količinu željeza. Artemisinin povećava svoje djelovanje u dodiru s povećanim dozama željeza kod tih stanica stvara reakciju, odnosno oslobađa slobodne radikale (negativno naelektrizirane čestice kisika koje uništavaju kancerogenu stanicu), gdje se u kratkom roku uništavaju zloćudne stanice, dok zdrave ostaju netaknute. Ako se slatki pelin koristi sam, uzrokuje 28% smanjenje stanica raka grudi, ali u kombinaciji sa željezom, slatki pelin uspio je “izbrisati” rak gotovo u potpunosti.

Otkriveno je također da djelovanje artemisinina u kombinaciji sa sumpornim spojevima (DMSO, MSM) omogućava otvaranje membrana kancerogenih stanica te šireći ih omogućava absorpciju minerala, vitamina, proteina, kisika i artemisinina koji uništava takve stanice.

Stanice raka u sebi ujedno imaju i velik broj bakterija koje oslobađaju veliku količinu toksina. Artemisinin uništava ove bakterije i pomaže imunološkom sustavu i organizmu da se izbore za zdravlje bolesnika oboljelih od karcinoma. Artemisinin je jako učinkovit i kod malarije jer parazit malarije ne može živjeti u njegovoj prisutnosti. Parazit malarije ima veliku koncentraciju željeza i prilikom kontakta s artemisininom on izumire te se organizam čisti od njegovog prisustva, a ujedno se i spriječava daljnje razmnožavanje ovog parazita.

Premda nedavnim istraživanjima koja su objavljena u stručnom časopisu “Life Science”, artemisinin može ubiti 98% stanica raka dojke za manje od 16 sati. Štoviše, na normalne i zdrave stanice nije gotovo uopće bilo utjecaja u ovom istraživanju što je, za razliku od kemoterapije, revolucionarno jer kemoterapija osim što ubija kancerogene stanice, ona ubija i zdravo tkivo i tako ozbiljno narušava ljudski organizam.

U svetu prirodne medicine postoje već dobro poznati lekovi protiv malarije koji takođe sprečavaju tuberkulozu i agresivnu infekciju disajnih puteva.

Iako još uvek nije dokazano da leči koronavirus, pregled studija biljne medicine i lekovitih fitohemikalija dovodi do zaključka da će jedna biljka kineske medicine jednog dana postati poznata kao „prirodni lek“ za koronavirus (mada su, očigledno, potrebna klinička ispitivanja, da se ovo dokaže).

Hemijsko jedinenje se naziva artemesinin, a biljka je poznata kao slatki pelin. Artemesinin je poznat po svojoj sposobnosti da blokira bakterijske vrste koje izazivaju tuberkulozu. To ne znači da sprečava koronavirus, što je takođe virusna infekcija, ali je potencijalni kandidat iz više logičnih razloga.

Prema istraživanju, artemisinin / slatki pelin je imao maksimalnu stopu izlečenja pri lečenju malarije otporne na lekove, barem u malom ispitivanju u kome je učestvovalo 18 pacijenata (svi su izlečeni).

Pri tom je osušeno lišće biljke slatki pelik korišćeno kao poslednje sredstvo.

Posle samo pet dana lečenja, svih 18 pacijenata se potpuno oporavilo, uključujući i jedno dete koje je bilo u komi. Krvni testovi su pokazali da apsolutno nijedan parazit nije ostao u njihovoj krvi.

Druga istraživanja pokazala su da jedinjenje koje se nalazi u slatkom pelinu, pokazuje potencijal i u lečenju tuberkuloze.

Međutim, pošto skoro svako vladino i naučno telo u svetu zagovara teriju „Big farma“ i podržava industriju vakcina, gotovo je sigurno da ova biljka nikada neće biti testirana na koronavirus. Prirodni lekovi se, naravno, sistematski suzbijaju.

Srećom, ova biljka je trenutno široko dostupna i deluje sa vrlo visokim nivoom sigurnosti, efikasnosti i cene je pristupačna.

To je razlog zašto farmaceutska industrija, naravno, ne želi da saznate ništa o tome: od pristupačnih prirodnih lekova ne može da se zaradi.

Ipak, na ovaj način najbolje možemo služiti čovečanstvu: pronađite prirodne lekove koji postoje trenutno, testirajte ih i širite informacije što je moguće više. Ali, farmaceutska industrija će se pobrinuti da se svi glasovi koji promovišu prirodne lekove cenzurišu, čime se štite finansijski interesi mnogih.

Budite sigurni, farmaceutska industrija će se pobrinuti da slatki pelin nikada ne bude testiran na koronavirus. Tako oni mogu večno govoriti da nema „dokaza“ da biljka deluje. Nema dokaza jer odbijaju da ga testiraju. Neverovatno je šta sve mogu da postignu izbegavanjem testiranja stvari koje ne žele da testiraju, zaključuje izlaganje poznati sajt za medicinu
naturalnews.com.

PRIPREMA I KONZUMIRANJE ČAJA OD SLATKOG PELINA

Najbolje rezultate pri konzumiranju napitaka od slatkog pelina postižemo pravljenjem na sledeći način:
U termos bocu stavite četri supene kašike čaja od slatkog pelina i prelijete ga sa 750ml. (otprilike tri šolje) prethodno prokuvane i malo ohlađene vode (temperatura vode neka bude 40 stepeni). Temperatura vode iznad 50 stepeni uništava jedan deo vrednih lekovitih sastojaka iz biljke. Zatvorite termos bocu i ostavite da odstoji 12 sati, posle toga procedite i sipajte u staklenu bocu. Suvu materiju koja je ostala u cedilu stavite u vatrostalnu posudu i prelijte sa 250 ml (jedna šolja) vrele prokuvane vode, poklopite i ostavite da stoji 15 minuta, zatim procedite i ostavite da se ohladi. Kada se ohladi sipajte u bocu u koju ste već sipali čaj koji ste prethodno pripremili (onih 750ml koji su se natapali 12 sati u termos boci). Tako napravljen napitak od slatkog pelina sadrži najviše lekovitih sastojaka.

Napitak od slatkog pelina najbolje je konzumirati tri puta u toku dana: ujutro, jednu šolju jedan sat pre jela, zatim jednu šolju pre ručka i na kraju jednu šolju uveče pre spavanja (napitak koji se pije uveče pre spavanja uzima se najmanje 2 sata posle jela). U napitak pre upotrebe možete dodati kašičicu meda.

Poruku uredio bind - Srijeda, 25.03.2020, 01:01
MarkoCepenkovDatum: Srijeda, 08.04.2020, 10:49 | Poruka broj: # 2

Poruka: 177
Status:

ok

Ух,ах.Многу сум убав.Јас сум убав како слика.Hајубавиот.Само убави момци да се јавам, грда не ми треба.Поранешниот Моделатор на Пржени јајца.
bindDatum: Nedjelja, 12.04.2020, 10:56 | Poruka broj: # 3

Poruka: 1512
Status:

hvala
cafembenimDatum: Utorak, 15.09.2020, 08:57 | Poruka broj: # 4

Poruka: 50
Status:

Cool
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:
Top 30 Forumasa