Ažurirane teme   ·    Nove poruke   ·    članovi   ·    Pravila foruma   ·    Traži   ·    RSS
  • Page 1 of 1
  • 1
Forum moderator: smin, borivoje, nolte, Dilber  
Forum »    NARODNA MEDICINA » Prirodni narodni lijekovi » Marulja - očajnica - marrubium vulgare
Marulja - očajnica - marrubium vulgare
bindDatum: Utorak, 27.10.2020, 00:39 | Poruka broj: # 1

Poruka: 1512
Status:


Macina trava ili marulja poznata je u narodnoj medicini i već vekovima se koristi za probleme neplodnosti kod žena. Ova biljka pomaže kod hormonalnih problema, ali leči i bolesti disajnog sistema, jer podstiče izlučivanje sluzi i iskašljavanje. U narodu je takođe dobila naziv "očajnica" upravo zbog žena koje su se tako osećale, jer nisu mogle zatrudneti. Marulja pomaže kod neplodnosti jer uspostavlja normalno lučenje hormona i reguliše hormonalni sistem, što su glavni uslovi za trudnoću. Ona pomaže kod sporije probave i tegoba vezanih uz lošu probavu jer njena gorčina stimuliše probavne sokove.... Pomaže kod neredovnih menstrualnih ciklusa.... Uravnotežava hormonalni sistem.... Pomaže pri začeću.... Potiče izlučivanje sluzi iz disajnih puteva.... Stimulira žuč i podstiče probavu.... Pomaže kod neproduktivnog kašlja.

S obzirom da ne može trenutno delovati na ženski organizam, ovaj čaj je potrebno koristiti minimalno mesec dana kako bi se mogle primetiti pozitivne promene. Preporučljivo je piti čaj od macine trave tri meseca kako bi se poboljšala plodnost i mogućnost za začećem. Čaj od marulje možete pripremati od suvog ili svežeg biljnog materijala, ali većinom se preferira sušena macina trava. Ako se odlučite za čaj od sveže marulje, biće vam potrebno nekoliko dobro opranih listova jer je sveža jača od sušene.

Priprema čaja:
Jednu supenu kašiku sušene marulje prelijte sa 2 decilitra provrele vode i poklopite. Ostavite čaj da odstoji 5-10 minuta, a zatim procedite. Možete piti 2-3 šoljice čaja od marulje dnevno. Nekim osobama je ukus marulje jak, ali ispijanje hladnog čaja sa malo meda ima podnošljiviji ukus. Tokom uzimanja čaja, važno je napraviti pauzu tokom svake menstruacije i nastaviti kada se završi.
klfinansijeDatum: Petak, 05.08.2022, 20:38 | Poruka broj: # 2

Poruka: 497
Status:

Opšte poznato, samo se treba držati uputstva kod čaja.
Forum »    NARODNA MEDICINA » Prirodni narodni lijekovi » Marulja - očajnica - marrubium vulgare
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:
Top 30 Forumasa