Ažurirane teme   ·    Nove poruke   ·    članovi   ·    Pravila foruma   ·    Traži   ·    RSS
  • Page 1 of 1
  • 1
Forum moderator: smin, borivoje, nolte, Dilber  
Moringa pomaže organizmu
bindDatum: Utorak, 27.10.2020, 01:10 | Poruka broj: # 1

Poruka: 1512
Status:


Моringа drvо rаstе u dеlоvimа Аfrikе i Аziје. Moringa sadrži mnoge bitne hranjive stvari za naše telo, ima moć jačanja imunološkog sastava te se koristi hiljadama godinama zbog svojih isceljujućih mogućnosti. Često je se naziva i "čudotvornom biljkom" zbog toga što sadrži mnoge antioksidanse i zbog svoje svestranosti.Tako su istraživanja pokazala kako moringa može pomoći pri lečenju višebrojnih zdravstvenih stanja poput upala, infekcija, alergija i astme, anemije, dijabetesa, artritisa, bolova u želudcu i zatvorenosti, epilepsije, hronične glavobolje i visokog pritiska. Moringa se sve češće koristi kao moćan prirodni lek i kao zamena za neke farmaceutske lekove, jer sadrži iste sastojke kao i ti lekovi, samo bez nuspojava. Sadrži esencijalne aminokiseline, karotenoide fitonutrijente, koji se mogu naći u mrkvama i paprikama, te antibakterijske spojeve koji su identični onima u lekovima. Upala može stvoriti mnoge probleme u telu, no moringa se bori protiv nje pomoću jaki anti-ejdž spojeva koji uključuju vitamin C, beta-karoten, kvercetin i polifenole. Ovi spojevi pomažu pri smanjenju rizika od oboljenja od određenih vrsta karcinoma, visokog krvnog pritiska i ostalih hroničnih bolesti.

Balansira hormone na prirodni način
Istraživanja su pokazala kako uzimanje biljaka poput moringe i amaranta, povećavaju količinu antioksidansa u telu, te smanjuju oksidativni stres. Takođe, pokazalo se kako dolazi do povećanja hemoglobina i poboljšanja nivoa glukoze u krvi, što dovodi do zaključka da moringa može smanjiti ili sprečiti hormonalne promene te bolesti koje dolaze s godinama.

Utiče na zdravlje mozga i sprečava promene raspoloženja
Moringa sadrži značajnu količinu proteina te je puna triptofana. To pomaže telu u proizvodnji opuštajućeg hormona serotonina. Ova moćna biljka tako prema nekim studijima pomaže pri smanjenju umora, depresije, promena raspoloženja i nesanice.
klfinansijeDatum: Petak, 24.06.2022, 18:29 | Poruka broj: # 2

Poruka: 497
Status:

Super informacija, hvala.
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:
Top 30 Forumasa