A┼żurirane teme   ·    Nove poruke   ·    ─Źlanovi   ·    Pravila foruma   ·    Tra┼żi   ·    RSS
  • Page 1 of 1
  • 1
Forum moderator: smin, borivoje, nolte, Dilber  
Forum »    NARODNA MEDICINA » Prirodni narodni lijekovi » Semenke bundeve za bolje raspolo┼żenje
Semenke bundeve za bolje raspolo┼żenje
bindDatum: Utorak, 27.10.2020, 01:15 | Poruka broj: # 1

Poruka: 1512
Status:


Semenke bundeve bogat su izvor magnezijuma, kalcijuma, kalijuma, gvo┼ż─Ĺa, cinka i vitamina K.. Ulje semenki bundeve se koristi za le─Źenje pove─çane prostate (hiperplazije). Ulje sadr┼żi fitokemikalije i antioksidanse koji smanjuju nivo slobodnih radikala u telu i spre─Źavaju nastanak kancerogenih ─çelija. Ako tra┼żite prirodan na─Źin da pobolj┼íate raspolo┼żenje ili ubla┼żite simptome menopauze, semenke bundeve su odli─Źan izbor. Semenke reguli┼íu napade vru─çine, glavobolju, smanjuju bol u zglobovima i smanjuju u─Źestalost naglih promena raspolo┼żenja. ─îetvrtina ┼íoljice ovih ukusnih semenki sadr┼żi gotovo polovinu preporu─Źene dnevne doze magnezijuma, vrlo va┼żnog za va┼íe srce. Tako─Ĺe, poma┼że u kontroli krvnog pritiska. Osim ┼íto su obiluju magnezijumom, semenke bundeve su bogat izvor cinka, ┼íto poma┼że pri regulaciji imunog sistema, pa tako smanjuju rizik od virusnih infekcija poput prehlade i gripa. Istra┼żivanja su pokazala da, izme─Ĺu ostalog, smanjuju i hroni─Źni umor i depresiju.

Jo┼í od davnina poznato je da su semenke bundeve va┼żan deo ishrane za mu┼íkarce, jer blagotvorno deluju na prostatu. Istra┼żivanja pokazuju da i bundevino ulje i semenke bundeve, zbog visokog sadr┼żaja cinka, mogu da budu posebno korisne za zdravlje mu┼íkaraca, pa se neretko koriste u le─Źenju raznih zdravstvenih problema sa prostatom, kao ┼íto su uve─çana prostata i hiperplazija.

Prema istra┼żivanjima, semenke bundeve poma┼żu kod regulacije insulina, i time spre─Źavaju razne komplikacije povezane sa dijabetesom, kao ┼íto je oksidacioni stres, glavni uzrok uni┼ítavanja ─çelija.

Konzumiranje bundevinih semenki nekoliko sati pred spavanje, posebno u kombinaciji sa vo─çem, doprinosi boljem izlu─Źivanju melatonina i serotonina, ─Źime se pove─çava regeneracija tela tokom sna.
klfinansijeDatum: Subota, 18.06.2022, 21:48 | Poruka broj: # 2

Poruka: 497
Status:

Dobre i zdrave. Preporu─Źujem.
Forum »    NARODNA MEDICINA » Prirodni narodni lijekovi » Semenke bundeve za bolje raspolo┼żenje
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:
Top 30 Forumasa