Ažurirane teme   ·    Nove poruke   ·    članovi   ·    Pravila foruma   ·    Traži   ·    RSS
  • Page 1 of 1
  • 1
Forum moderator: smin, borivoje, nolte, Dilber  
Forum »    NARODNA MEDICINA » Prirodni narodni lijekovi » Očistite jetru
Očistite jetru
bindDatum: Utorak, 27.10.2020, 01:21 | Poruka broj: # 1

Poruka: 1512
Status:


Jetra je 'najzaposleniji' organ u ljudskom organizmu. Odgovorna je za proizvodnju žuči, varenje i snabdevanje krvi nutrijentima, razgradnju masti, neutralisanje svih štetnih materija. Te brojne opterećujuće uloge povremeno iziskuju i njeno čišćenje. Narodna medicina nudi jednostavne recepte pod uslovom da je jetra zdrava. Čišćenje nije uputno jedino ako u jetri i žučnoj kesi ima kamenčića, ako osoba ima dijabetes, prehladu, grip i druge zarazne bolesti, oseća opštu slabost ili se pogoršava neka od hroničnih bolesti. Isto se odnosi i na osobe pod stresom, trudnice i majke koje doje bebu........ Iscedite sok od 10 kg oprane i neoguljene crne rotkve. Trebalo bi da dobijete 3 l soka. Isceđeni sok čuvajte u frižideru. Preostala vlakna nakon ceđenja pomešajte sa šećerom, u odnosu kilogram vlakana sa 500 g šećera, i u to dodajte 300 g meda. Dobijenu mešavinu stavite na toplo mesto. U početku čišćenja jetre uzimajte po kašičicu soka, sat vremena nakon svakog obroka. Dozu postepeno povećavajte do jednog decilitra. Kada sav sok popijete počnite sa dodavanjem pripremljene mešavine od vlakana u jelo, od dve do tri kašičice po obroku.

Upućeni tvrde da ovaj narodni lek, osim što pročišćava jetru, jača srce i pluća. Za vreme terapije izbegavajte masnu i ljutu hranu.

- U teglu od 3 l stavite na komadiće iseckane, 3 oprane neoguljene cvekle. U to dodajte 3 kašičice pšeničnog brašna i 500 g šećera. Teglu ostavite na sobnoj temperaturi na tamnom mestu dva dana. Nakon toga u tu smesu dodajte 700 g suvog grožđa, 4 šoljice šećera i pola šoljice vode. Uz svakodnevno mešanje ostavite da sve odstoji sedam dana, a zatim sadržaj procedite.

Od mešavine bi trebalo da dobijete oko litar soka. Uzimajte po kašičicu soka 3 puta na dan, 30 minuta pre obroka. Kada ispijete svu količinu napravite tromesečnu pauzu, a onda ceo postupak ponovite, sa pauzama još 2 puta.
klfinansijeDatum: Četvrtak, 09.06.2022, 19:13 | Poruka broj: # 2

Poruka: 497
Status:

Hvala za savjet.
Forum »    NARODNA MEDICINA » Prirodni narodni lijekovi » Očistite jetru
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:
Top 30 Forumasa